ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Този млад мъж е новият районен прокурор на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 08.02.2023Коментари (0)12503
©
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет проведе, на основание чл. 194б, ал. 1 от Закона за съдебната власт, избор за назначаване на длъжността "административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Пловдив, в който участваха двамата кандидати Петър Петров – прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив и Чавдар Грошев – изпълняващ функциите "административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Пловдив.

Със 7 гласа "За“ и 1 глас "Против“, Колегията подкрепи кандидатурата на Петров. Петър Петров има над 17 години юридически стаж. Професионалната си кариера започва като следовател във ВОП – Пловдив в периода от 2005 г. до 2017 г., а от тогава и до настоящия момент, е прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Прокурор Петров мотивира участието си в процедурата с желанието да се развива професионално в структурата на Прокуратурата на Република България, с житейския и професионален опит, които притежава. Той сподели, че желае да предаде наученото до момента на по-младите и новопостъпващи прокурори.

Основни негови приоритети са бързина, срочност и качество в работата на прокурорите по отношение на делата с висок обществен интерес и с пострадали лица от престъпления от битов характер, държане и употреба на наркотични вещества, като той предлага създаване на групи при разпределението на преписки и досъдебни производства със софтуера за случайно разпределение "Дела и преписки с висок обществен интерес и обществена значимост“ и "Дела и преписки с фактическа и правна сложност“, в които ще включи до 1/3 от прокурорите с оглед приоритетното им разследване. Ще работи приоритетно и за разследването, ръководството и надзора по дела с предмет пътно - транспортни произшествия. Акцент поставя върху създаване на организация за ежемесечен анализ на натовареността на всеки един прокурор на базата на наблюдаваните досъдебни производства, по отношение на броя, фактическата и правната сложност, с оглед регулиране на процента на натовареност; повишаване качеството на прокурорските актове и мотивирането им съобразно закона и константната съдебна практика в законоустановените срокове; повишаване на случаите за самосезиране и за извършването на разследване лично от наблюдаващия прокурор. Ще насочи усилия във връзка с осигуряването на нов сграден фонд, ще създаде организация за повишаване на взаимодействието с Окръжна и Апелативна прокуратура - Пловдив и съвместни срещи с директора на ОДМВР и ръководителите на структурни звена в областната дирекция за активизиране на оперативната дейност. Ангажира се да създаде организация за създаването на електронни досъдебни производства и преписки, до които прокурорите да имат отдалечен достъп, с цел подобряване срочността и качеството на извършваните разследвания и проверки.

Въпроси към кандидата поставиха Огнян Дамянов, Йордан Стоев и Евгени Иванов - членове на ВСС, които поискаха разяснение във връзка с поставените цели за изравняване на натовареността на прокурорите в структурата, сроковете за произнасяне и вижданията му за формиране на управленски екип. Главният прокурор на Репулика България – Иван Гешев постави въпроси, свързани с взаимоотношенията и работния климат.

Подкрепа за кандидатурата заявиха главният прокурор на Република България – Иван Гешев, Йордан Стоев и Стефан Петров – членове на ВСС, които се обосноваха с доброто конструиране на приоритети, амбициозната програма, конкретика при формулиране на проблемите и решенията и новаторските виждания на Петър Петров за стратегическо управление на Районна прокуратура - Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: