ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев дава картбланш на Атанасов за 30-милионния заем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 30.03.2010Коментари (12)2417
© Plovdiv24.bg
"Ще дам възможност на кмета Славчо Атанасов да изпълни намерението си да тегли 30-милионен заем за реконструкция на малките пловдивски улици", съобщи областният управител Иван Тотев пред Plodviv24.bg.

Още днес следобед той ще оттегли внесената миналата седмица жалба в Административния съд срещу намерението на кмета да тегли заема, макар да смята, че той не е целесъобразен, а е част от популисткия модел и говоренето за маловажни неща.

"Ще има една причина по-малко да се оправдава, че му пречим", коментира Тотев. Той предупреди, че въпреки заявеното от общинската администрация, липсват съгласувателни процедури с ВиК. Същевременно областният постави под съмнение широко прокламираната работа на френската обследваща техника, за чиято работа са похарчени 250 хиляди лева. Темата ще влезе като дискусионна в предстоящото заседание на областния съвет за противодействие на корупцията.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 91
29.08.2011 »
11.02.2011 »
10.02.2011 »
23.10.2010 »
10.08.2010 »
19.07.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всички улици, които ще бъдат ремонтирани трябва да бъдат съгласувани с ВИК, както и с ЕВН, за да не се копае постоянно. Това важи най-вече за Стария Пловдив, където петя Гогова точи зъби. Миналата година се ображи малко, хареса й, защото е свикнала от Тракия по много да краде, затова сега ще гледа по много да краде от осветление, от нов туристически център, от калдаръм, от зелени площи и пр. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ КОНТРОЛИРА ТЕЗИ, БЕ ХОРААААА? Гладни сем, мажем си филии хляб с маргарин, те ядат печено прасе, а няма кой да посегне, та да има за всички нормални условия, не лукс.
0
 
 
Браво , Тотев , и ти се върза на хорото! И кой ще плаща дълга после? И как ще го плаща? Въобще , някой смята ли , че дългът става по-голям от собствените приходи на общината? Тотев , ако в областната нямаш финансисти , огледай се в Г.Е.Р.Б. , където може и да ти е останал някой истински , който освен това трябва и да е достатъчно смел , за да ти обясни нещата!
+3
 
 
Да инвестираш последния кредитен ресурс на града в ремонт на малки улички, които да не си в състояние да опазиш здрави дори 1 година, е като да наливаш вода в пробита каца и да чакаш да стане чудо. Това е все едно да засееш една нива с домати, цяла година да ги поливаш, гледаш, ториш и т.н. и накрая да поканиш катун гладни цигани да ги оберат. Явно за кмета не е важно дали гражданите ще пожънат блага, важното е да имитира дейност пред тях - за тяхна сметка. Преди всички мрънкаха, че няма пари. Сега пари има, но няма ъкъл. А пари минус ъкъл е равно на нещо глупаво.
+2
 
 
Кметът и общинската администрация не са успели да докажат, че могат да харчат разумно пари - изхарчиха 135 милиона ужасно глупаво. С част от тях бяха направени безобразно скъпи ремонти - 35 милиона лева за бул. България, 4,5 милиона за еднокилометрова отсечка до Митнициата, ремонтираха се няколко моста, преасфалтираха се няколко отсечки от булеварди и неясен брой малки улички, като при всички от тях има голям натиск от фирмите за завишаване на псевдоконкурсната цена, с която са спечелили (и най-вероятно са получили каквото искат). Неясно колко от тези пари отидоха да финансират частния завод за Боклук в Шишманци на един добре облечен бизнесмен и един селски бек, но най-вероятно цялата безкрайно раздута цена от 42 милиона лева плюс 5 милиона лева компенсации за Раковски, т.е. повече от една трета бяха похарчени за едното нищо. Дотук да приемем, че имаме единствено и само некадърен и слаб кмет. Но защо си мисля, че е и корумпиран? ЗАЩОТО КМЕТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ХАРЧИ МИЛИОНИ НА ТЪМНО, НЕ СЕ ОТЧИТА ЗА ХАРЧОВЕТЕ, НЕ ПРАВИ АНАЛИЗ НА ПОЛЗИТЕ, НЕ ПУБЛИКУВА НИЩО ЗА КОНКУРСИТЕ, ПОДДЪРЖА ИНФОРМАЦИОННА МЪГЛА. Защо мислите, че след като тези нехранимайковци изхарчиха 135 милиона лева напълно непрозрачно и от тях няма видим ефект, то сега ще изхарчат 30 по коренно различен начин? И аз искам уличката пред моето жилище да стане чисто нова, но дали ще стане наистина? Отделно въпреки всички уверения на Общината, че ВЕЧЕ ще съгласува всичко с ВИК, ЕВН и кабелните оператори, то аз дълбоко се съмнявам, дори съм сигурен, че чисто и просто лъжат като дърти цигани. В МОМЕНТА В НЯШИЯ ГРАД НЯМА ЕФЕКТИВЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА КОНТРОЛ НА ОБЩИНСКАТА СОБСВЕНОСТ - ВСЕКИ МОЖЕ ДА РАЗКОПАЕ ДАДЕНА УЛИЦА, КОГАТО СИ ИСКА И ДА Я РЕМОНТИРА КОГАТО СИ ИСКА. В София поне има инспекторат, който има за задача да следи да какво става в града и има право да налага глоби. В София, макар и отскоро, изискват 5 годишна гаранция за дадена кръпка. София създава общинска полиция тази година с 10 милиона лева. И пак има нарушения. В ПЛОВДИВ НЯМА НИЩО. Ако реша да разкопая дадена улица без разрешение никой и нищо не може да ме спре.
+3
 
 
И досега няма никакъв отчет как бяха изхарчени парите от 50 милионния заем, от 47 милиона лева от ПЪРВИЯ ПОДАРЪК НА ДЪРЖАВАТА срещу ангажимента да бъдат приети 200 хиляди тона софийски боклук в сметището на Царапица, от ВТОРИЯ ПОДАРЪК от 27,5 милиона лева за други 100 хиляди тона софийски боклуци и ТРЕТИЯ ПОДАРЪК от 8 милиона лева за нови 30 хиляди тона софийски боклуци, 5 от които преподарихме на Община Раковски. Както виждате няма абсолютно никакъв отчет за някакви си там 135 милиона лева, няма и сериозен видим ефект. Не защото не се свърши все пак някаква работа, а защото можеше да се свърши 5 пъти повече работа при по-добро качество. Освен това проектите и ремонтите не се правят по план, който има изработен много професионално още преди 6-7 години, няма ясни приоритети според ефекта от дадена мярка, те постоянно се менят според настроението и ПР-стратегията на кмета, няма система, няма анализ ползи-разходи, няма мисъл за настоящето и бъдещето, няма приемственост между един проект с друг проект, няма обективна оценка за това къде и в какво трябва да се инвестира (хвърлят се пари в напълно безсмислени проекти като колелото на Богомил). Аз имам архив на кметските изказвания по въпросите за инфраструктурата и трябва да ви кажа, че прочетени едно след друго създават впечатление на слабоумен, психически нестабилен, некомпетентен и вятърничав човек. Може да се поровите в архивите - ще видите, че си е сменил мнението 5 000 пъти. Но най-важното - с тези ресурси, част от които ни паднаха от небето, не се решават ВАЖНИТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОБЛЕМИ, а се инвестира в лесни проекти с цел повишаване на кметски рейтинг. Не се решават проблемите с паркирането, с проводимостта и проходимостта на основните пътни артерии, с премахването на т.нар. тесни места в пътната инфраструктура. Само дето всичко това си има цена - кметските лиготии и глупости не са безплатни. Когато икономиката не може да функционира както трябва и градът губи привлекателна сила за инвестиции, тогава ВСИЧКИ ГУБЯТ. Не се откриват нови работни места, не се произвежда повече БВП, няма потребление, страдат услугите, строителството, приходите от данъци и.н. - и всичко това има сприраловиден ефект - колкото по-малко, толкова по-малко. В живота няма празно - ако един град не може да се справи, друг град и друг регион идват на мода.
+2
 
 
Идеята за заема е добра, защото е редно малките улички да бъдат преасвалтирани, но наистина само ако преди това изготвят съгласувана програма с ВиК, газифициращите и тн...иначе ще се осерат здравата и пак нищо няма да стане с улиците ни!!!
+2
 
 
Славчо, никакво теглене на пари за улици, които не са осигурени от ВиК, ЕВН, Ситигаз, кабелни оператори за следващите 5 години! Иначе те изхвърляме като мръсно коте от Пловдив, какъвто и войвода да си на измисленото ВМРО-НИЕ!
+3
 
 
Ако наистина няма съгласуване с ВиК,по-добре да не пипат улиците! С това ще се съгласи всеки,който е изпитвал с ресьорите на колата си на какво прилича УЖ закърпеното кръстовище на ВСИ след газифициранито,както и десетките изкопи по пътищата в града,закърпени сякаш с краката.
+1
 
 
преди да асфалтират нека ВиК да смени тръбите където се налага и да даде гаранция че асфалтираните улици няма да се разкопават поне 5 години освен в случаите на непредвидима авария а относно конфликта между Тотьо и Славчо нека се разберат по някакъв начин защото това само в интерес на Пловдив и жителите му
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: