Тотална мизерия, непоносима воня и пушещи ученици! Многоетажен паркинг кога?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
08:26 / 17.01.2018
21376
Кал, мизерия, бунище, миризма на клоака, счупени прозорци, изкъртени решетки и ученици, лутащи се из изоставените коридори на сградата на бившата ТЕЛК на ул. "4 януари. На това се натъкна репортер на Plovdiv24.bg при оглед на мястото, за което кметът Иван Тотев обяви големи планове. 

Мястото обаче все още е руина. На пръв поглед оградата, опасваща сградата и двора й, отдавна е съдрана. Това е позволило на пловдивчани, живеещи и работещи наоколо, да превърнат зоната в огромен безразборен паркинг, във вторник следобед на мястото имаше над 70 автомобила, паркирани в калта, с ред и без ред.

Следващото, което прави изключително отблъскващо впечатление, е мръсотията. Мръсотия навсякъде, празни бирени бутилки, хартии, изгнили неразпознаваеми предмети, зазидан вход на сградата пък служи за тоалетна. Прозорците зеят, стъклата на много от тях вече са изпочупени. Ученици - в непосредствена близост е Хуманитарната гимназия, използват мястото за пушилня. Неочаквано и изневиделица от счупените решетки, опасващи прозорците на първия етаж наизскочиха няколко младежи - сред тях и девойка, които побързаха да избягат от обектива. Какво са правили в заключената от години сграда, може само да се гадае, но при всеки случай подобни визити не са от най-безопасните. 

В съседство с бившия ТЕЛК се намира още един изключително запуснат имот. Някога в жълтата сграда до спирката на булеварда трудовото си обучение караха учениците от Хуманитарната гимназията. Сега помещенията и там са празни, дворът е заринат с огромни купчини боклуци, не е изключено това да е и място за живот на скитници. 

За съдбата на тази сграда Plovdiv24.bg ще попита отговорните лица, но за съдбата на сградата на ул. "4 януари" вече има добри новини. Кметът Тотев обяви, че Общината има разрешението на НИНКН - процесът по проектирането и след това по изграждането на първия многоетажен общински паркинг е отпушен. 

Виж коментарите (2)

Още по темата (76):
18.03.2024 Новият директор на "Паркиране и репатриране" обясни за многоетажния паркинг в "Смирненски"
25.10.2022 Пловдивчанин: За това ли плащам по 100 лева на месец?
11.04.2022 Общината: По-скъпото паркиране на някои места в Пловдив е в сила от 1
април
09.04.2022 Сигнал: Усетихте ли как тихомълком увеличиха още една цена?
17.01.2022 Иван Тотев разкритикува Общината
09.11.2021 Банка иска да построи многоетажни паркинги и да ги вземе на концесия за 30
г.
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).