ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тормоз в пловдивско училище, притеснени родители не пускат децата си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 24.11.2014Коментари (40)22018
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители на ученици от пловдивското училище "Братя Миладинови" не допуснаха в час децата си заради тормоз на техен съученик.

В края на октомври дъщерята на Светослав Савов се прибира вкъщи със спукано тъпанче на ухото. 

"Беше й спукано тъпанчето с остър предмет по време на час от неин съученик, който е доста проблемен", обясни бащата на пострадалата Леа Светослав Савов.

"Госпожата ме извика да си взема теста по математика и той с едно пластмасово шишче ми бръкна в ухото", разказа и самата ученичка от 4б клас.

Оказва се, че случаят не е единствен. 

"Това е някакъв тормоз, който може да се нарече и психически, и физически! Това са опити за заплахи, душене, вземане на предмети, бъркане в чанта", обясни Стоян Исов, който също е родител на ученик от този клас.

Цял месец родителите очакват проблемният ученик да бъде отстранен от училището. Вместо това от Регионалния инспекторат по образование вземат решение момчето да остане в същия клас под специалните грижи на психолози и възпитатели.

Затова в понеделник родителите от целия 4 б клас отказват да пуснат децата си в училище.

"Санкции няма да има. Все пак знаете закона - когато детето не е в клас, му се пише отсъствие", коментира директорът на директор на СОУ "Братя Миладинови" Румяна Петрова.

От Районната инспекция по образование уточниха, че крайното решение за изключване на проблемния ученик от училището трябва да бъде взето на педагогически съвет. Очаква се той да бъде проведен след два дни. Родителите на момчето отказаха среща с медиите.

Източник: btv








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Незнам къде са институциите в тази ситуация?
0
 
 
Какво зна4ение далие осиновено детето ,кадеса класните раководители не вийдатли какво става или само си взимат заплатките и неги интересува....после като стане посериозен слу4ия се йалват.
0
 
 
Къде е Агенцията за закрила на детето.....Трябва да се мисли не само за своите деца.....Детето е давало нееднократно сигнали с поведението си , че има проблем...но учителите не са реагирали адекватно....Детето е осиновено и трябва да се помогне на родителите и на детето...Най-лесно е да се решават проблемите по сталински - няма човек , няма проблем ....Това дете най-напред е изоставено от биологичните си родители , а сега вместо институциите , обществото и осиновителите да се погрижат за него, искат отново да го изолираме....Постъпката му е осъдителна, но крушката си има опашка...
0
 
 
Само че това нещо излиза извън семейството! Тогава е работа на обществото да реши проблема. Не случайно има създадени институции, които за съжаление не си вършат работата.
+3
 
 
Хехе много е лесно. Сложете го в клас с други момчета, дето ще му пукат чотурата всеки ден като се направи на хитър :)
+1
 
 
На техните години ние щипкахме момичетата по дупетата и това беше наи- висшето проявление на хулиганство. Явно всяко следващо поколение става по-глупаво и по-агресивно.
0
 
 
Този тип насилие се нарича булизъм, може да бъде физически и психически! Жалко е, че не се предприема нищо от страна на ръководството на училището ,също и от самите родители на въпросното дете, но не съм съгласна , че булизъм има само в България. Аз не живея в БГ, детето ми ходи в частно и , бих казала, елитно училище и въпреки това имахме подобна ситуация с негов съученик , вярно , не физически, а психически тормоз, повярвайте доста неприятно. С помощ от страна на директорката, родителите и психолог, нещата утихнаха. Такива деца има и трябва са им се помогне, докато е още рано , в противен случай стават неконтролируеми.
+1
 
 
тези случаи започнаха циклично да се повтарят и да зачестяват(преди няколко години във Варна абсолютно същата ситуация,може би има и другаде,но не стигат до медиите),явно ще се увеличават с трагедията в която е държавата и обществото ни.Трябва компетентните органи да създадат варианти за излизане от тях с ясни и точни критерии за всички във веригата(да почерпят от чуждия опит ако ги мързи да го направят сами)
+1
 
 
Имахме подобен проблем със дъщеря ми във нейното училище Кирил и Методи Пловдив но се реши сега даже и е приятел !
+2
 
 
Ужас! Затова не искам да се връщаме в Бг! Миналото лято се опитаха да ми обяснят как било нормално децата да се бият и трябва да оставя две годишното си дете да се научи да се оправя само с другите?! Wtf? Че това ли е начинът?! Детето ми само страни от такива деца, надявам се така и да продължи. След като обясних, че при такова поведение , могат да ми пратят социални и дори да ми вземат детето, много се изненадаха... То в бг трябва да си дивак, за да се оправяш с диваците по техните методи, иначе не знам как може да стане. И мен са ме тормозили в училище за разни неща, но чак такова нещо, като сегашната агресия не е имало. Всичко си беше в рамките на нормалните ученически борби за надмощие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: