Тези професори от пловдивски университет са арестувани за рушвети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:15 / 16.05.2017
24469
Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив са били арестувани вчера по подозрение за взети подкупи от студенти, които искали по-високи оценки. Закопчаните преподаватели са от Техническия факултет на висшето учебно заведение. Единият от тях е проф. д-р инж. Симеон Василев, който е ръководител катедра "Техническа механика и машинознание". Той е и председател на Съюза на учените в Пловдив. 

Вторият професор е д-р инж. Николай Банков, който е ръководител катедра "Електротехника и електроника". Арестите им са осъществени след разследване на предаване, излъчено в ефира на Нова тв, след сигнал от студенти. По време на арестите в университета вчера е имало полицаи от "Икономическа полиция" в Пловдив и окръжен прокурор.


Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (17)

Още по темата (33):
09.12.2019 Пловдивският апелативен съд се произнесе за професорите от УХТ
02.12.2019 Адвокат сравни прокурорски документ с "Алиса в страната на чудесата"
14.11.2019 Приключва сагата с подкупите в УХТ Пловдив
28.10.2019 Пловдивски професор завъртя двойка на студент и отсече: Много му е!
10.07.2019 Професорът от УХТ: Хем осъден, хем върнат на работа!
09.07.2019 Осъдиха преподавател от пловдивски университет за подкуп!
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).