Тестове за коронавирус, кръв, епруветки и документи от лаборатория на детска площадка в Пловдив!

Автор: Георги Василев
Коментари (12)
13:05 / 29.07.2020
24641
Екипи на пловдивската полиция и здравната инспекция пристигнаха преди минути в квартал "Гагарин“ заради замърсяване с опасни медицински отпадъци в района на детска площадка "Надежда“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Службите са реагирали на сигнал на районния кмет Стоян Алексиев за събирането на опасните отпадъци край мястото за игра на най-малките. В момента служители на РЗИ извършват проверка на намиращата се в съседство лаборатория "Рамус“, тъй като в кошовете са били намерени и касови бележки, издадени от дружеството.

Разследването е протекло в рамките на няколко дни, като първо със случая са се заели служители на ОП "Паркове и градини“:

"Открихме в кошчетата близо до детските съоръжения лабораторни изследвания, PCR тестове за коронавирус, кръв, епруветки и документи на лабораторията, която ги изхвърля. От няколко дни следим от коя лаборатория идват отпадъците, тъй като в района има две. След като намерихме документите всичко стана ясно.

Отидохме на място в лаборатория "Рамус“ и попитахме къде са им кошчетата, които са предназначени специално за такива отпадъци. Те отговориха, че идват куриери от София, които ги вземат и те не хвърлят в кошовете за битови отпадъци. След това разговаряхме с чистачката, която почиства лабораторията и тя потвърди, че те изхвърлят чувалите с отпадъци и изследванията в контейнерите.

Освен това тук е вилнял и възрастен клошар, който отваря кутийките от излседванията с урина. Изливал я в парка, тъй като събирал капачките за кувьози“, коментира пред репортер на Plovdiv24.bg Стилияна Попова от ОП "Градини и паркове“.

В момента на мястото има служители на РЗИ, които проверяват лабораторията и ще съставят акт. На мястото има служители на пловдивската полиция. Уведомена е и прокуратурата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).