Таксиметровите шофьори с безумни тарифи - недосегаеми за закона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
16:16 / 25.03.2010
6464
Таксиметров шофьор, извършващ превоз на пътници на многократно завишени цени, е бил извикан в местната дирекция на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" за проверка, съобщи за Plovdiv24.bg шефът й Йордан Арабаджиев.

До това се е стигнало след оплакване на ужилен клиент, който за пробег от 2 км е платил близо 7 лева. Както можете да видите и от досегашните новини по темата, това, макар и много, далеч не е най-шокиращата сметка, която са получавали нищо неподозиращи жертви на таксиметрова услуга.

Първоначалните данни от проверката сочат, че всички документи на таксиджията са изрядни. Арабаджиев уточни, че Законът за автомобилните превози дава възможност за таксуване на всякакви цени, стига това да е коректно упоменато на стикерите с ценоразписа.

Многото оплаквания от подобни некоректни изпълнения, които сме получавали в редакцията ни, сочат, че тези шофьори законово са си изпипали нещата, така че да бъдат недосегаеми. Техните номера за прилъгване са други - застават на стратегически места като болници и гари, където обикновено хора бързат или са налегнати от грижи и не обръщат внимание на надписите. Така те стават жертва на безскрупулните печалбари, но с личната си и не по-маловажна помощ.

Шефът на агенцията отново призова чрез Plovdiv24.bg всеки, когато реши да използва услугите на жълтите возила, да си отваря очите на четири, за да не бъде неприятно изненадан впоследствие. А ако това все пак се случи, задължително да запази касовия си бон и да подаде сигнал до "Автомобилна администрация".

Виж коментарите (21)

Още по темата (9):
28.06.2010 Проверяват такситата около търговските центрове
24.06.2010 Спряха от движение три таксита заради нарушения
21.05.2010 Задържаха нерегламентирани превозвачи по дестинацията Пловдив - Смолян
19.05.2010 Спряха от движение пет таксиметрови коли
10.05.2010 Затягат положението при високотарифните таксита в Пловдив
12.05.2009 Хайки за космически тарифи на такситата в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).