Свидетел на инцидента с горящия автобус с шокиращи твърдения, от фирмата отричат!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (68)
14:19 / 27.05.2013
30775
Здравейте! Пиша Ви по повод новината от днес за изгорелия автобус пред "Бриколаж". Искам да изразя възмущението си от всичко около случката.

В 8:28 ч. стоях с колата си на червен светофар, слизайки от моста на Адата за ляв завой в посока "Бриколаж", когато пред мен по бул."6-ти септември" от "Била" в посока "Бриколаж" на зелено мина автобусът. Още тогава задната му част димеше, но не беше много и си помислих, че просто може двигателят да гори масло, затова да пуши. Шофьорът естествено изобщо не гледаше в огледалата, за да забележи дима.

Като ми светна зелено, завих след него и го настигнах точно пред бензиностанция "Лукойл" (срещу "Бриколаж"), защото го беше хванал червен светофар. Автобусът вече гореше по-сериозно - виждаха се пламъците в задната част (двигателния отсек). Шофьорът още не беше забелязал, затова започнах да му свиря с клаксона и да ръкомахам - разгеле, забелязаха ме след 1 минута свирене и съвсем спокойно си слязоха с кондуктора, неособено обезпокоени. 

Аз изскочих с моя пожарогасител и им казах да гасим, а шофьорът ми махна с ръка - "абе да гори"... След доста подканяне най-накрая кондуктор едва се нави да започне да гаси. Само че не беше хващал в ръка пожарогасител, трябваше да му показвам как се маха шплента и как се пръска. В това време се разгоря сериозно и вече беше безмислено да се пръска с моя пожарогасител за лека кола от 1кг. Въпреки това го изпръскахме (естествено с нулев резултат). В това време шофьорът само гледаше вяло, незаинтересовано и безучастно. Многократно го подканях да изтича до "Лукойла" (точно пред него бяхме - не повече от 10 метра) и да донесе големи сериозни пожарогасители, каквито имат по бензиностанциите. Явно го мързеше, но изкара този от автобуса, поразклати го и констатира, че е празен. 

В това време аз се опитвах да спра минаващите коли за още пожарогасители, но никой не пожела. Само сиирджии снимаха с телефоните си! Само едно МОМИЧЕ от бензиностанцията смело се хвърли в огъня с голям пожарогасител, но отдавна положението вече беше неспасяемо. Прозорците гърмяха и се пръскаха наоколо, миришеше ужасно силно на токсични пластмаси и т.н. Тя изпръска колкото можа и се оттегли.

Освен това пожарните коли се забавиха доста - първата дойде на 12-та минута, следващите две след 15-та. Не знам защо им е отнело толкова много време, при положение, че пожарната служба в Панаира е на не по-вече от 2 минути нормално каране. Полицията дойде на 15-та минута и отцепи движението.

Зяпачите бяха десетки! Никой не пожела да съдейства! Шофьорът беше най-неангажиращо разсеян в цялата ситуация. Липсата на работещ пожарогасител в превозно средство за масов транспорт ме ужаси - можеше да се повтори трагедията с изгорелите хора във влака. Просто нямам повече думи, слава Богу нямаше пострадали!

Plоvdiv24.bg се свърза с пловдивската Пожарна, откъдето категорично опровергаха някои от твърденията на нашия читател. От думите им стана ясно, че сигналът за инцидента е получен в 8,38 ч. сутринта, а тяхна кола от III служба до Панаира е стигнала до горящия автобус след 2 минути. Другите две пожарни, идващи от "Тракия", са пристигнали малко по-късно. 

Шефът на фирма "Грация" Валери Лозанов, чиято собственост е въпросният автобус, заяви за нашия сайт, че шофьорът и кондукторът активно са участвали в гасенето на пламъците, като освен техния пожарогасител за изпръскали и още 3, взети от близката бензиностанция.

Чуйте каква е причината за пожара според Валери Лозанов в прикачения аудиофайл! Той опроверга първоначалната информация, че това е късо съединение!!!


Виж коментарите (68)

Още по темата (2):
27.05.2013 Читател на Plovdiv24.bg: Пожарогасителят на автобуса беше празен!
27.05.2013 Автобус на градския транспорт в Пловдив се запали тази сутрин
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).