Съветник поиска подкрепа за арменско-турските отношения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:20 / 23.01.2010
2160
Декларация за подкрепа на добросъседските отношения между Турция и Армения, взриви по тъмно снощи местния парламент. Тя беше предложена за гласуване в Общинския съвет от съветника Любозар Фратев.

Поводът е, че след като изминаха близо сто години от геноцида на арменците в Турция, през октомври в Женева Турция и Армения официално затоплиха отношенията си.

Предишният общински съвет на Пловдив беше приел декларация, с която се осъждаше турския геноцид над арменския народ. Такива деклации бяха приети и в други български градове - обикновено по предложение на "Атака".

В резултат на тези декларации отношенията градовете побратими на Пловдив от Турция прекратиха бизнесотношенията си през последните години.

Междувременно самата Армения вече не стимулира осъждането на геноцида в трети страни. Предвид затоплените отношения между Турция и Армения Любозар Фратев предложи местният парламент на града да приветства двустранната инициатива на нашите съседи и даде пример за добро партньорство, което би оживило взаимните връзки.

Мнозинството в Общинския съвет обаче намери всякакви поводи, за да не подкрепи Фратев. Най-обидно е било обвинението, че бизнесът на Фратев с турски партньори не вървял и затова с тази декларация той преследвал частни цели.

Фратев се закле, че няма никаква изгода от тези свои действия и че е действал от най-чисти подбуди, но и този път е останал неразбран.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (3)

Още по темата (4):
11.03.2009 Турски градове се отказват от побратимяване с Пловдив заради признаване на геноцида над арменците
24.10.2007 Тодор Петков: Решението на Обс за геноцида над арменците е
незаконосъобразно
24.10.2007 Захари Георгиев: Общинският съвет има право на мнение
23.10.2007 Коалиция "ДА" протестират срещу решение на Тодор Петков
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).