Сълзи, много емоции и условна присъда за жената, убила моторист в "Тракия"!

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
16:17 / 15.04.2019
11005
Условна присъда от година и 10 месеца, както и лишаване от право на управление на МПС за 4 години. Това е присъдата на Златка Ръжева, която през септември миналата година блъсна и по непредпазливост причини смъртта на моториста Димитър Смилецов пред "Форум"-а в "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Делото започна с разпоредително заседание, в което подсъдимата призна вината си и поиска незабавно разглеждане на делото по съкратената процедура. Прокурор Стефани Черешарова не възрази и поиска по-ниска присъда за Ръжева от минимума - в случая той е 2 години, заради смекчаващите вината обстоятелства. Освен това и пострадалият Смилецов има вина за катастрофата - т.е. налице е съпричиняване.

Защитникът на Ръжева се съгласи с думите на обвинението. Поясни, че пострадалият се е движел със 77км/ ч и не е могъл да избегне удара. Припомни, че жената не е осъждана, няма и нарушения на ЗДвП. В съдебна зала стана ясно, че Златка е загубила съпруга си преди два дни, има две деца и би било доста трудно да се грижи за тях от затвора.

"Съжалявам за случилото се, за грешката си!", каза самата Златка пред съда и също поиска условна присъда.

В съдебната зала бяха и дъщерите на пострадалия, които бяха конституирани като частни обвинители. През сълзи те чрез адвоката си поиска ефективна присъда от 2 години за Златка. 

В крайна сметка съдът призна жената за виновна, че по непредпазливост е причинила смъртта на Димитър. Осъжда я на 1 година и 10 месеца "лишаване от свобода" с отлагане на изпълнението за 4 години. Отнема й и правото за управление на МПС отново за 4 години. Решението на съда може да се обжалва в 14-дневен срок.

Припомняме, че на 9 септември миналата година стана катастрофата на кръстовището между улиците "Шипка" и "Съединение". Жената още след катастрофата бе задържана за 24 часа, а алкохолната й проба бе отрицателна. На следващата сутринта от прокуратурата я пуснаха на свобода срещу парична гаранция от 1000 лева. 

Златка е карала джип "Дайхатцу" и на кръстовището между улиците "Шипка" и "Съединение" в район "Тракия" е предприела ляв завой. Така е отнела предимството на мотоциклет "Кавазаки", а заради зверския сблъсък джипът се преобърнал по таван. При удара на място загинал 53-годишният мотоциклетист Димитър.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
11.09.2018 Рокерът Митко, загинал в Пловдив, летял със 140 км/ч, джипът убиец минал на червено
10.09.2018 Полицията с последни подробности за катастрофата със загиналия моторист в "Тракия" (СНИМКИ 18+)
09.09.2018 Блъснатият в "Тракия" моторист е загинал (СНИМКИ 18+)
09.09.2018 Блъснаха моторист на кръстовище в "Тракия" (СНИМКИ 18+)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).