Съдят двама в Пловдив за фалшиви шофьорски книжки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:49 / 10.11.2015
1294
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда два обвинителни акта за използване на неистински документи пред органите на властта.

27-годишният Атанас Т., от гр. Брезово, е предаден на съд за това, че съзнателно се е ползвал от неистински официален документ. 

Обвиняемият е с начално образование, грамотен е, но никога не се е явявал на изпит за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и не е придобивал такова у нас и в чужбина.

На 23 юни 2015 г. Атанас Т. заедно със свой познат потеглили с автомобил "Пежо 106" от Брезово за с. Стряма. Шофирал Атанас Т., който носел свидетелство за управление на моторно превозно средство на неговото име, издадено в Република Румъния. 

Той знаел, че документът е неистински и че подписът на лицевата страна не е негов. Атанас Т. бил придобил неистинския документ преди три години в Италия от неизвестно лице срещу паричната сума от 250 евро, без да е участвал в изготвянето му. 

Обвиняемият не бил подавал никакви заявления до румънските власти за издаването на шофьорска книжка. Същия ден Атанас Т. бил спрян за проверка от полицай, който установил разлика в подписа на личната карта и свидетелството за управление. 

След направена справка е установено, че Атанас Т. не е правоспособен водач. По делото е назначена техническа експертиза, която установила, че документът не е издаван от компетентните държавни органи в Румъния.

Районна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт и срещу Васил Г., на 33 г. от Пловдив за съзнателно ползване на неистински официален документ.

Васил Г. е учил до трети клас , а преди около 17 години се сдобил с фалшива диплома за завършено основно образование, като документа получил от неустановено лице. През 2014 г. Васил Г. преминал през курсове за шофьор у нас, а след това започнал работа в Германия. 

На 26 май 2015 г. дал пълномощно на своята сестра, с което й дал право да подаде в сектор "Пътна полиция" - Пловдив документи за издаване на свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. 

Той й предал неистинската си диплома. На следващия ден документът бил представен в сектор "Пътна полиция" с цел издаване на шофьорска книжка. На служителката й направило впечатление, че в представената диплома има правописна грешка, хартията не била от обичайния материал и образец с характеристики на истински документ и водни знаци.

По делото е изготвена техническа експертиза, която установила, че свидетелството за основно образование, издадено на името на Васил Г., е неистинско.

Районен съд-Пловдив предстои да насрочи съдебни заседания по двете дела.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).