ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Съдът отхвърли жалбата на Каймаканов за 30-милионния заем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 04.11.2013Коментари (9)5178
© Plovdiv24.bg
Административният съд е отхвърлил обжалването на областния управител относно 30-милионния заем, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи преди минути кметът Иван Тотев. Според градоначалника това е едно от доказателствата, че Общинският съвет взима правилни и законосъобразни решения.

"Това е едно добро решение за всички пловдивчани. То за пореден път доказа, че този тип решения не подлежат на контрол от страна на областния управител", коментира в тази връзка Тотев. По думите му, жалбата на Каймаканов е отхвърлена с мотив за недопустимост, но уточни, че все още общинските юристи се запознават детайлно с решението на съда.

Оттук нататък Венцислав Каймаканов може да обжалва това решение във Върховния административен съд. Тотев обаче заяви, че още днес ще инициира среща с губернатора, на която всякакви политически пристрастия да бъдат загърбени и да се обединят около идеята да работят в полза на пловдивчани, защото според кмета губещи от тази ситуация са хората, а не партиите.

Припомняме, че през септември Венцислав Каймаканов върна решението на ОбС за 30-милионния заем, който Община Пловдив иска да тегли и с който ще се финансират важни за града ни инфраструктурни проекти като: основен ремонт на бул. "Руски" в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. "Шести септември", основен ремонт и разширение на бул. "Коматевско шосе" в обхвата на Община Пловдив от ул. "Александър Стамболийски" до входа на кв. Коматево, реконструкция на бул. "Шести септември" в участъка от мост "Адата" до бул. "Цариградско шосе" в гр. Пловдив и изграждането на бул. "Северен" (Северна тангента) от мост "Адата" до бул. "Карловско шосе".




Още по темата: общо новини по темата: 83
19.07.2018 »
18.12.2017 »
10.12.2017 »
15.11.2017 »
23.10.2017 »
30.09.2017 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Браво на Тотев! Вън Венцислав Каймаканов селянин родом от с. Цалапица от чертите на град Пловдив!!!
+3
 
 
А така браво вън турската сган от Пловдив!!!
+6
 
 
Сигурен съм, че всички ще обърнат по-голямо внимание на решението на съда, отколкото на един доста по-съществен проблем, в основата на който се крие общото състояние на управлението в държавата - посредствеността и липсата на компетентност, а ако приемем конкретния случай за изключение, то говорим за недопустима политическа намеса. Ако екипът на областния управител Каймаканов беше достатъчно кадърен, той никога нямаше да подкрепи идеята за обжалване на това решение на общинския съвет, защото областният управител няма правомощия да направи това. Ако пък решението за обжалване е взето с други мотиви, единствено възможният извод, който можем да направим, е умишлено да се пречи на самоуправлението и развитието на общината. Решението на Административен съд Пловдив е доста добре мотивирано, с препратки към една отдавна установена съдебна практика по този въпрос, която уви, трябваше да бъде позната на екипа на господин Каймаканов. Защо пиша всичко това? Разбира се, не за да хваля Общински съвет Пловдив или пък кмета на града - в крайна сметка няма нищо по-естествено от това те да взимат правилни и законосъобразни решения. Пиша го, с апел за повече професионализъм и задълбоченост в работата на всички институции и по-малко кухи медийни и не само изяви на различни лица, без задълбочени познания в съответната област, зад които не стои здрав разум, камо ли правота.
+5
 
 
Супер, най-после ще започнат да оправят пътя за Коматево !
+11
 
 
По-голямо опровержение на последните манипулации срещу Тотев не можеше да има. Айде сега да видим Барековци и Славчовци какво ново ще измислят, защото явно записа вече не минава, доказа се, че не е вярно и решението на ОбС е напълно законно, а думите на Тотев са извадени от контекста или са монтирани - доказано и потвърдено от СЪДА. Край! Айде да се почва, че и Коматевско и 6-ти септември и другите проекти са много, много важни и всички смятам много ще се радваме като се направят.
+11
 
 
Айдее, да се почва, че много важни неща ще бъдат направени с тези пари, както се вижда, а Пловдив и пловдивчани го заслужаваме. И това решение на съда само показва, че думите от записа на Иван Тотев са изкарани от контекста, защото очевидно дори това решение си е законно, иначе съдът нямаше да отхвърли жалбата на Каймаканов, а щеше да потвърди, че решението е незаконно. Айде да ги видим сега всичките дето пискаха и мрънкаха срещу кмета какво ще кажат. Съдът ви опроверга всичките. Замълчете и оставете Пловдив да се развива вече.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: