Студенти от УХТ с благотворителна акция "Топъл обяд"

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
14:32 / 20.03.2021
2778
Тези деца носят Бога в сърцето си и имат Божия страх – разбрах от тяхното желание да организират благотворителна акция "Топъл обяд“ в храма в помощ на нуждаещи се. Това заяви отец Йордан, свещеник в пловдивската църква "Св. Харалампий“, където студентите от Клуба по туризъм към Университета по хранителни технологии раздадоха навръх Тодоровден пакети с топла храна.

Дай, Боже, да има повече такива хора, за да стане нашият свят по-хубав, каза свещеникът. Той пожела на младежите да бъдат здрави и ги благослови. Отец Йордан сподели, че е подкрепил студентската инициатива: "Толкова е благородна, особено в това безвремие, когато светът е обхванат от тази коварна болест, тя е по-страшна от чумата. Грижата за самотни, бедни и възрастни хора е нещо страхотно!“

Повечето миряни вземаха пакетите, които съдържаха ябълков щрудел, питки и боб с манатарки и благодариха. Някои възрастни молеха за още една торбичка, а дядо над 80-те не дочака да се прибере вкъщи и седна да хапне в двора на храма. Толкова е вкусна, възкликна той.

Други първоначално не искаха от храната, защото мислиха, че младите хора ще ги агитират да гласуват за някоя партия. Но Мануел Момчилов, РR и връзки с обществеността на клуба, и Валентин Николов, отговарящ за ресор "Хранене и свободно време", обясниха, че това е благотворителна кампания на студенти от УХТ, след което миряните вземаха торбичките и благодариха.

Благотворителната акция в двора на църквата "Св. Харалампий“ на Тодоровден и на Първа пролет бе организирана от бивши и настоящи студенти от Университета по хранителни технологии.

Инициативата е на членове и привърженици на Клуба по туризъм в университета, а тяхната идея се реализира със съдействието на фирма "Колдрум Трейд", чиито собственици също получили висшето си образование в УХТ, съобщи гл. ас. Станко Станков, който присъства на акцията.

Той посочи, че менюто се придържа към традициите по време на Великденския пост и храните са съобразени с православния канон. Мануел и Валентин припомниха, че ябълките са символ на здравето и чистотата на духа, а за православните християни Тодоровден е предвестник на идващата пролет и пробуждането на природата.

Студентите от Клуба по туризъм бяха обсипани с благодарности и пожелания за здраве и успехи в обучението, а те обещаха да продължат да помагат на нуждаещите се. Радваме се, че успяхме да осъществим акцията си часове преди новия локдаун заради COVID-19.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).