Строителите в Пловдив не почиват, ето докъде стигна ремонтът на бул. "Дунав"

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
07:30 / 20.07.2023
6445
Северното платно на булевард "Дунав" в участъка от кръстовището с улица "Победа" към "Голямоконарско шосе" се подготвя за същинските строителни дейности по Водния проект, видя камерата на Plovdiv24.bg

Теренът пред бизнес сградата е обезопасен с предпазна ограда, зад която са струпани тежки машини и огромни тръби. Началният изкоп вече е направен и са сложени страничните подпори, които трябва да предотвратят свличане на земна маса.

През булевард "Дунав" минава Северният обходен колектор. Според Интегрирания проект за водите на град Пловдив - етап I, тук трябва да се подменят водопроводът и канализацията, като при кръстовището с булевард "Васил Априлов" ще се заустят новите тръби от "Голямоконарско шосе" и тези от "Дунав". Едновременно с работата в западния край на булеварда друга строителна група действа в участъка между кръстовищата с улиците "Победа" и "Васил Левски" (Карловско шосе).

Идеята е, когато строителните дейности по "Дунав" приключат, свободните бригади да се прехвърлят на "Брезовско шосе" и да тръгнат на изток, докато се срещнат с работещите в района на археологическия обект Яса тепе. 

Изкопните работи на "Брезовско шосе" минават през охранителната зона на обекта, където строителите може да работят под археологическо наблюдение, а не е необходимо археологическо проучване и разкопаване, обясни ръководителят на Водния проект инж. Румен Лемберов. 

Интегрирания проект за водите на Пловдив е на обща стойност около 115 милиона лева и трябва да бъде приключен до 31.12.2023 г.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).