Стрелецът от Кючука обвини полицаи за подхвърляне на улики

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:21 / 06.08.2017
13850
18-годишният Михаил Дели-Славов, който на 9 април т.г. простреля със сачма лицето на 19-годишния Иван Чирпанлийски в двора на училище в Пловдив, обвини за втори път полицаи в подхвърляне на улики, съобщава "Монитор". Първото обвинение той отправил по време на мярката си за неотклонение в окръжния съд в Пловдив, а няколко дни по-късно потвърдил думите си пред апелативните магистрати.

"Потвърждавам думите си пред окръжния съд, че да, патроните със поставена сачма, които бяха намерени у мен, тези патрони бяха намерени след проверка в моето портмоне, беше направено вкъщи и там не бяха намерени и веднага след това в районното управление се появиха. Не мога да се съглася, че са мои. Да, във вкъщи бяха намерени газови патрони, нормални, които са фабрично газови, за които твърдя, че са мои, но другите, които бяха намерени в мен не са мои. Считам, че е налице една порочна практика на разследващите, за да си улеснят разследването да свързват доказателства с уличени лица, което е много тъжно за съдебната практика", заяви в съдебната зала Дели-Славов. 

Според доказателствата по разследването обаче Михаил е прострелял Иван в слепоочието с газов пистолет с патрони, на които била поставена сачма. Не е ясно дали пистолетът е преработен на боен, тъй като все още не е намерен. Бил открит обаче продавача на оръжието - собственик на оръжеен магазин, който потвърдил, че миналия декември продал на ученика газов пистолет. 

На мястото на стрелбата в училищния двор били открити 4-5 гилзи, което сочело, че изстрелът срещу Иван не бил само един. В дома на стрелеца ченгетата намерили 3 патрона за газов пистолет и 2 патрона със сачми от бял метал.

Конфликтът между двамата станал заради приятелка на Иван. Разпрата тръгнала още от хотел извън Пловдив, откъдето Михаил Дели-Славов е звънял на 112 да се оплаква. По-късно двамата се уговорили на 9 април около 20 часа да се видят в двора на училище в кв. "Кючук Париж". Разбрали се да се дуелират, за да решат спора си за тяхна връстничка. По време на кавгата Михаил извадил дезодорант, запалил струята му и се опитал да изгори опонента си, но не успял. Когато караницата им приключила и Иван обърнал гръб и си тръгнал, чул изстрел и усетил как нещо го парва по лицето, а по-късно от бузата му била извадена сачма. 

По време на предишните мерки за неотклонение на Дели-Славов стана ясно, че той страда от смесено личностно разстройство. Той бил лекуван от 15 септември до 6 октомври 2016 г. в Клиниката по психиатрия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив с ривотрил, диазепам ксанакс и други силни лекарства. Обвинението срещу Дели-Славов от прокуратурата е опит за умишлено убийство. Апелативният съд остави гимназиста в ареста за постоянно, което определение е окончателно

Виж коментарите (4)

Още по темата (26):
06.04.2024 БГ правосъдие: 7 години няма присъда за стрелбата в училище в Пловдив
01.03.2024 Нови подробности за стрелбата в училище в Пловдив заради момиче
04.07.2023 Филмите бледнеят: Нереални подробности за разправията между момчета в Пловдив заради ученичка
10.12.2022 Делото срещу обвинения за стрелба в пловдивско училище забуксува
01.06.2022 Адвокат Таков: Сезирали сме европейските институции заради репресията срещу моя клиент
31.05.2022 Обвиненият за стрелба в пловдивско училище със скандални твърдения
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).