Стоян Алексиев откри новата учебна година в СУ "П. Кр. Яворов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:58 / 15.09.2021
1704
С празнично настроение бе открита новата учебна година в СУ "П. Кр. Яворов“.Гост на тържеството бе кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев.

"15-ти септември е своеобразен символ на стремежа на българина към знание и образование.Безспорно днешният ден е най-вълнуващ за първолаците, които с вълнение и трепет за първи път прекрачват прага на училището.На всички ученици пожелавам с много трудолюбие и постоянство да придобиват нови знания, да откриват нови предизвикателства и да постигат редица успехи по пътя на образованието и науката.На всички учители желая много ентусиазъм, упоритост и дръзновение, за да подготвят нашите деца като възпитани, образовани и пълноценни личности.На добър час на всички!“, каза в празничното си слово кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев.

"Приветствам с "Добре дошли“ всички гости в този празничен ден.Днес се навършват точно 100 г.от деня, в който 15-ти септември е избран за начало на учебната година. Днес родители и учители инвестираме време, знания и енергия в най-ценния капитал-нашите деца, а както всички ние знаем, инвестицията в образованието води до най-добрата и гарантирана възвръщаемост в бъдеще.Пожелавам здрава и успешна година на всички“, заяви директорът на СУ "П. Кр. Яворов“ Пламен Стоилов.

Най-емоционалните моменти от тържеството бяха традиционното посрещане на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището.В СУ "П. Кр. Яворов“ се обучават 822 ученици в дневна форма.Тази година 72 първокласници в 3 паралелки прекрачиха прага на учебното заведение, като те са с 1 повече от миналата година.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).