Столипиново грейна след 20 години мрак

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
15:07 / 04.05.2010
5583
Кметът на район „Източен" Петър Петров късно снощи инспектира новото осветление, монтирано в района на блоковете, известни като „Соколите" в квартал „Столипиново". „Още по време на частичните избори обещах пред всички, че първата задача, с която ще се захванем в „Столипиново", е да осветим района. Не може хора от 21-ви век да живеят в тъмнина. За това още в края на миналата година решихме да инвестираме около 200 000 лева за осветление. Сега сами виждате - две трети от програмата е изпълнена - пространството около „Соколите" свети, хората изказват своето одобрение и обещават, че ще пазят това, което го постигнахме с много усилия и много труд" - заяви кметът на район „Източен".

На това място осветление е нямало 20 години - от първите дни на демокрацията, когато всичко се изпочупи и изпокраде, тук цареше пълна тъмнина, подчерта Петър Петров. Според него в последно време манталитетът на част от хората се променя и те осъзнават, че действително ако самите ние всички не се захванем да постигнем общата цел - да ни е по-чистичко, да има тротоари, да има осветление, няма друг кой да ни го предостави наготово. Затова мисля, че ще се запази това осветление, няма да се стигне до счупване на осветителните тела, изрази надежда кметът на район „Източен". Той е категоричен, че добрата осветеност е предпоставка за намаляване на престъпленията в тъмната част от денонощието.

Цялата програма е на стойност 300 000 лева - 200 000 лева ще отидат за осветление, а 100 000 лева за инфраструктура. Още тези дни ще започнем изграждането на нови тротоари, подчерта кметът Петър Петров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (24)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).