Стефан Вълдобрев: Дойдох в Пловдив заради децата от музикалното училище. Те са герои!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:43 / 25.06.2022
4543
"Дойдох тук заради децата от Музикалното училищев Пловдив, а не за да представя песните си, исках да ги видя тях. Това каза пред камерата на Plovdiv24.bg музикантът Стефан Вълдобрев.

По думите му Музикалното училище " Добрин Петков" в Пловдив е с огромни традиции и много негови колеги са минали през училището. Вълдобрев още веднъж отбеляза, че тези деца започват творческият си път в най-трудните времена на света и това ги прави герои в неговите очи.

"Да започнеш сега, при положение, че виждаш какво се случва по света и да продължиш смело да се занимаваш с тази работа, защото това е къртовски труд по 9 часа на ден, това си е геройство. Сигурен съм, че това ще им се отплати след години. Ще минат всички бъркотии и те ще станат най-добрите и най-мотивираните", добави музикантът. 

За своята "Книга за песните" Вълдобрев каза, че в нея има не една и две, а много истории от живота му. Той препоръча на децата, ако имат възможност и желание да си я купят, защото вътре е пълно с истории от началото на пътя му през 80-те години, до ден днешен.

"Има истории на възход и падение, на пропадане, на шамари, метофорично казано, и как съм се справял с това. Всичко би им било любопитно. Напоследък много мои млади колеги ми казват, че някоя определена глава от моите им е помогнала по пътя, особено ако са били в дупка", добави музикантът.

"Тази трудност, която днес изживяват младите, ние я имахме и през 90-те години, беше много подобна. Това, което ни държеше тогава, бе очакването, че нещо хубаво предстои да се случи. Това беше движещата сила. Трябва и те да вярват, че нещо хубаво ще се случи", каза още Стефан Вълдобрев.

Гледайте повече във видеото! 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).