Стефан Стоянов за новата учебна година: Господ да е с нас!

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
15:45 / 10.09.2020
6509
Училищата и детските градини са напълно готови за новата учебна година, съобщи заместник-кметът по образование Стефан Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Министерство на образованието спусна подробни указания още през лятото и всички учебни заведения имат индивидуални планове за действие в ситуация на пандемия и на случаи на Covid-19. 

"Отваряме всички училища и детски градини на 15 септември. Господ да е с нас, да няма много случаи и да няма инциденти" - пожела си Стоянов.

ДГ "Снежанка" ще бъде отворена в края на септември. Изпълнителя на "Перуника" се е отказал в началото на годината. "Поставили сме си срок в края на октомври да отворим и "Перуника". Още малко има за довършване. Проведена е поръчка за мебелировката и оборудването" - уточни зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Стефан Стоянов допълни, че на следващото класиране ще бъде пусната още една група в "Снежанка", първа група, така че да поеме нуждите на централна градска част. "Надявам се до десетина дни, две седмици да закупят легълца, където има нужда, завивки, за да можем да отворим нормално", каза той.

Над 3500 учители само от училищата са инструктирани как да действат при установяване на случай на коронавирус. Стоянов смята, че е от изключителна важност да сме спокойни, защото е очевидно че ще продължим да съжителстваме с този вирус още известно време и да се опитаме да водим максимално нормален живот, включително и учебен. "Училищата трябва да работят, децата трябва да ходят на училище. Това е много важен елемент от личностното израстване на всяко дете и, освен това, родителите трябва да ходят на работа, иначе няма как да се справим като общество", коментира зам.-кметът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).