Стартира втория етап от кампанията за здравословно хранене в пловдивските градини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:58 / 13.01.2011
3150
Започва втората част от кампанията за здравословно хранене на Община Пловдив в детските градини по график от общинския отдел "Образование", обяви главният секретар Борислав Инчев. Със забавни игри, песни и танци пловдивските малчугани в 60-те градини ще учат ползите от здравословното хранене и през 2011 г, съобщи Борислав Инчев, главен секретар на Община Пловдив. Кампанията "Да сме здрави" ще обиколи детските заведения като наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и спорта за правилното развитие на малчуганите. Вторият кръг занимателни беседи е още по-забавен и ще стартира от ЦДГ "Мирослава"от 10 часа на 17 януари, понеделник.

Специалистите в детските образователни инициативи Лили Бързева и Никола Шопов са адаптирали световни модели за предучилищно образование, за да демонстрират достъпно основните хранителни групи. В продължението на кампанията децата отборно ще разиграват правилно пазаруване, за да изградят полезни навици. Спонсорите са приготвили вкусни награди, заредени с много енергия за малчуганите. С музика и чудесно настроение децата разучават хранителните групи, а гост от Марс ще въведе децата в света на витамините.

Наученото малчуганите ще затвърдят с картинки за оцветяване, а родителите ще могат да продължат процеса на обучение и у дома, благодарение на подготвените писма с основните принципи на разнообразно и здравословни хранене от беседите.

Ефектът от кампанията Община Пловдив ще отчете с финална общоградска изложба на рисунки с наученото от децата. Осигурени са атрактивни колективни награди за градините, както и индивидуални подаръци за всяко дете от основните спонсори на кампанията. Благодарение на социално отговорната политика на фирмите, здравословната кампания "Да сме здрави" е напълно безплатна за детските градини, подчерта Борислав Инчев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (54):
11.11.2014 Фирма иска 63 бона за калпав ремонт на пловдивско училище
20.08.2013 Съдът отхвърли иск за 1 млн.лв. срещу община Пловдив
25.07.2012 Спешно стартира ремонтът на ЦДГ "Осми март"
01.12.2011 Детските градини в Пловдив - с делегирани бюджети
28.06.2011 Отварят 4 нови групи към детските градини в "Тракия"
27.01.2011 12 детски градини в Пловдив с ремонтирани и оборудвани дворове
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).