ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Старозагорски "Мерцедес" се натресе в учебен автомобил с надпис "Спира внезапно!" в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 10.11.2015Коментари (13)7397
За инцидент с учебен автомобил научи Plovdiv24.bg от свой читател. Ето и разказа му от първо лице, публикуван без редакторска намеса:

"Здравейте, бих искал да ви покажа как се отнасят с учебните коли повечето неграмотни шофьори! Случката се разигра вчера до училище "Антим I".

Учебният автомобил се движеше от бул. "Пещерско шосе" към "Гладстон". Колата спря, за да пропусне автобус с №10 и един бързо движещ се "Мерцедес" със старозагорска регистрация се удари в учебната кола!

Инструкторът ми се видя около 45-50-годишен човек, сигурно с дълъг стаж - само погледна и започна да говори с другия шофьор нещо! 

Едно момиче се обучаваше и изглеждаше уплашена! Сигурно много хора ще скочат как може учебните коли да се движат в пиков час. Аз например имам син, който кара сега курсове и е най-свободен до 9.30 и след 17.30 часа! 

Разберете, хора, и ние сме били на тяхното място и нас са ни псували и на нас са ни надували клаксона по-бързо да се изтеглим от кръстовище. 

Наистина искам да помоля всички шофьори - бъдете внимателни, спазвайте правилата за движение, пазете вас и другите участници в движението! 

Едно време моят инструктор казваше "По-добре да закъснееш, отколкото да утрепеш някой и още повече да закъснееш!" Запомнете тези думи хора и нека спрем войната по пътищата!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз карах курсовете преди 2 месеца и имам пресен опит с това как се отнасят шофьорите към учебните коли. Никаква толерантност, засичали са ме много пъти, имах и случай в който трябваше да се престроя и от 20 коли никоя не ме пусна....добре че имаше кола с чужда регистрация да ми направи път. Часовете са малко и не може да се очаква много от учащите се. В началото се чудих защо инструктора не дава да се вдига над 40км/ч.., но след срещата с няколко коли с регистрации Х,ПЗ,СТ и пияни пешеходци напълно го разбирам. Аз лично в момента в града повече от 50-60км/ч. не вдигам, нито имам опита,нито имам изградени реакции, а и не искам да отнасям вината заради някой друг. Зад мен могат свободно да си светят и свирят, не ме интересува.
+4
 
 
Моят зов е:Уважавайте всеки участник в движените,независимо пешеходец,велосипедист или шофьор !Нека уважаваме себе си.Така ще запазим и околните.За да си шофьор си бил и ученик с голямо У на колата.Не случайно е този знак и надписа"Спира внезапно!"Нека се уважаваме!Пазете себе си,за да запазите и останалите!!!
+4
 
 
И аз когато карах курсовете много ми свиреха и псуваха по кръстовищата. Но от както взех книжка като видя учебен автомобил да прави каквато и да е маневра намалям и по някой път даже го пускам да мине преди мен. Отделно спазвам и малко по-голяма дистанция в случай че объркат скоростите или пък се наложи да спрат рязко. Най-просто казано - правя това което когато карах курсовете почти никой не правеше за мен.
0
 
 
Надписа на задната броня е върха на инструкторската простотия, дори този тъпак не го е изписал целия ''...тръгва странно''. Пред мен един такъв мн. умен скочи на спирачките на курсиста и отзад го натресе мн. яко пак Мерцедес но бус. Е, сигурен съм че повече няма да прави така
на 10.11.2015 г.
+5
 
 
Нали и те трябва да се научат да карат в пиков час... Този селянин какво се прави на "голям"
+2
 
 
Моят инструктор ме учеше винаги да карам внимателно и да си отварям очите на четири. Веднъж в една ситуация в която аз имах предимство,един подобен селянин за малко да ни удари.Когато коментирах,че аз съм с предимство, инструкторът ми каза "На надгробните плочи на много хора не пише- "той имаше предимство".
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 10.11.2015 г.
+8
 
 
Едно време, преди 20-тина години инструктура ме учеше, че по закон трябва да дадеш предимство на автобус, който излиза от спирката. Ако не спазвах това правило, ме бодеше с едно шило.
+5
 
 
Албански , а пък ние БЪЛГАРИТЕ имахме друга максима : Умен е този който се учи от собствените си грешки , а МЪДЪР Е ОНЗИ КОЙТО СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ ! Ама майче нещо сме се изродили та не се учим от ничии грешки ? Наистина или сме се изродили или сме се ИЗРОДИ-ли ?
+11
 
 
Ние всички сме били като тях и ние сме се обучавали.Нека да бъдем по-търпеливи и толерантни на пътя.Уважавайте трудът на инструкторите-вярвайте ми трябва да имаш диамантени нерви за да работиш тази работа.
+8
 
 
Това трябва да е мотото на всеки водач на МПС като седне зад волана! Ще се научим, но когато всяко едно семейство в България ще е пострадало и единия от членовете му ще е или в затвора, или ще е в гроба.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: