Старият град в Пловдив се превърна в арена на истинска вино и гурме фиеста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:14 / 11.05.2021
2017
Седмото издание на Дефиле "Вино и гумре“ се проведе при рекорден брой участници, посетители и дегустации. През изминалия уикенд Старият град в Пловдив се превърна в арена на истинска вино и гурме фиеста. Рекорден брой винопроизводители (двадесет и седем) и гурме предложения, допълнени с пъстра фестивална програма зарадваха хиляди туристи, винолюбители, дошли специално за фестивала от всички краища на България.

Началото на празника бе стартирано от виртуозите на "Биг Бенд Пловдив", а Пламен Панов – зам.кмет по култура, археология и туризъм в Община Пловдив, Любозар Фратев – председател на "Съвет по туризъм –Пловдив“ и Пламен Моллов - ректор на Университета по хранителни технологии изказаха поздравления и пожелаха успешен старт на събитието и на туристическия сезон в града.

Уличките на Стария град в Пловдив се препълниха от нетърпеливи дегустатори. Китните дворчета в 10-те емблематични локации дадоха "Сцена за изява“ на 27 винарски изби и 14 производители на храни, които поднесоха на пловдивчани и гостите на града вкусни съчетания на вина и гурме продукти.

Винопроизводителите и шеф готвачите за пореден път затрудниха журито на дегустационния конкурс за най-добро съчетание между вино и храна. На официалната вечер на 8 май бяха наградени победителите в конкурса. Председателят на комисията доц. д-р Христо Спасов поздрави участниците в него и сподели, че с всяка измината година комисията е все по-изненадана и затруднена, защото предложенията са все по-оригинални.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).