ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Справиха ли се институциите в Пловдив с тежката обстановка?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 21.08.2015Коментари (45)8922
Бурята, която се разрази вчера следобед в Пловдив и региона, не само предизвика множество щети, но и взе две човешки жертви. Както пръв Plovdiv24.bg ви информира, оказа се, че за 15-ина минути в града ни е паднало количество от 55 литра на квадратен метър.

Хронология на събитията и реакцията на институциите:

От Изпълнителната агенция за борба с градушките още следобед заявиха, че вече се изстрелват ракети против градушки.

След това бурята буквално превърна града ни в една голяма река.

Истина е, че падналото количество дъжд бе доста голямо, но никой не може да отрече, че много от шахтите в Пловдив просто са затапени и реално не функционират.

Задължението по поддръжката им е на фирма "Сиенит", чиито шефове тази сутрин не бяха открити за коментар.

Непосредствено след преминаването на стихията от Общината призоваха хората да не излизат от домовете или работните си места поне в най-близкия час.

Общинските предприятия "Чистота", "Градини и паркове" и "Организация и контрол на транспорта" удължиха работния си ден, за да започнат да отстраняват щетите.

Както се вижда и от снимката, направена около 19,00 часа снощи, общински служители опитваха да върнат града к
АНКЕТА:
Справиха ли се институциите в Пловдив с тежката обстановка?

Да
Справиха се сравнително добре
Не
Положението бе трагично и не се справиха

ъм нормалния му ритъм на живот.

Членове на доброволческо формирование "Пловдив 112" също се включиха активно в отстраняването на пораженията след 30-минутния порой в града.

Те работиха заедно с екипите на Пожарната и се отзоваваха на подадените сигнали. 

Екипите на ОП "Градини и паркове" отстраняваха паднали клони на различни места в града, служителите на "Чистота" работиха  по премахването на събралите се паднали листа от дъждоприемните шахти, а от "Организация и контрол на транспорта" възстановяваха поетапно светофарните уредби.

Какво обаче е мнението на читателите на Plovdiv24.bg? Справиха ли се институциите в Пловдив с тежката обстановка след силната буря?


Още по темата: общо новини по темата: 19
02.09.2015 »
22.08.2015 »
22.08.2015 »
21.08.2015 »
21.08.2015 »
21.08.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Малко повече дъжд ще ни издави.Инфраструктурата е в плачевно състояние.Няма шахти където да се оттича тази вода,на места има реки!
+1
 
 
Категорично не, имало е и по-сериозни валежи, които се разминаха с по-малко щети и времето е показател, че нещата се влошават. Но мен това не ме интересува, в Пловдив идвам само на разходка, когато е хубаво времето - нямам намерение да плащам най-високите и безсмислени данъци, за нищо насреща.
+3
 
 
Yurii Kodjafilov, за водата зная, че не може да се спре, но може да се контролира, а в Пловдив за такова нещо не са чували кмета и асминистрацията. Dancho Kolev, не много отдавна, преди няколко години паднаха над 120 литра на квадратен метър и не нанесоха толкова поражения, та тия 55 са дори далече от рекорд. Пловдив е трагедия и колкото повече си заравяте главите в пясъка, толкова повече няма да се оправи положението. Защото ако вие, гражданите на Пловдив, не поискате категорично да се оправи и инфраструктурата да се приоритизира, за сметка на шадраванчета и простотии, по-зле ви чака.
0
 
 
Добре де, като чета повечето коментари, все повече се убеждавам че все едно живея между хейтъри... Какво очаквате, чудеса ли да направят хората. Днес случайно имах среща с един човек от пожарната... не ми е познат, поговорихме, той едва гледаше, сподели че каквото и да направят в такава ситуация не могат да помогнат на всички. А всеки тук гледа само себе си, сам отпушвал шахти, сам не знам си какво правел... Факт е че днес вече града е разчистен до голяма степен, факт е и че със сигурност нито един пожарникар или лекар не е стоял на топло, защото го мързи да отиде и да помогне. Обвиняват линейката която била закъсняла за човека от сервиза който почина, а аз карах след нея доста време... наистина нямаше начин да се мине, улиците бяха задръстени и наводнени, нямаше как по-бързо от това. Единствения абсурд, който имаше е това че хората не можеха да се свържат със спешния център, но ако някой има забележки към работата точно вчера на полицаи, пожарна и бърза помощ, просто е забравил че наводнената му улица не е това около което се върти света.
0
 
 
според вас колко от общините биха се справили с такова голямо количество вода, паднало за толкова кратко време? А колко от вас излязоха на улицата пред блока си да поразхвърлят събралите се листа и боклуци върху шахтите? Или само си цъкахте с език и вие? А колко от "пловдивчани" си хвърлят боклуците по улиците и те попадат в шахтите? Преди да съдите, се замислете ВИЕ какво сте направили
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 21.08.2015 г.
0
 
 
Според мен това им е работата, а добре че и хората вкл. и аз помагахме защото иначе щяхме да си тънем в кал и мизерия... в центъра има 1 дърво чак днес го нарязаха, но явно остана за утре да го разчистят.
+8
 
 
Редно е да благодарим на всички хора, които положиха толкова много труд, при тези екстремни условия! И е редно да се мислим за тоновете боклуци, които се извадиха от шахтите - защо са там?!? Дали само Сиенит, Чистота, Кмета и още куп фирми, институции..... са виновни! Градът ни ще се промени едва тогава, когато всички ние положим усилия за това. За да се наричаме граждани на Културната столица на Европа, трябва да се научим да се държим като културни граждани.
0
 
 
Нямаше кой да си изчисти шахтите и естествено пак станаха огромни локви. Пред Баумакс имаше над 50 санта вода, пред Метро на булеварда си беше трагедия, за останалите 4-5 места няма да говоря. Само ще кажа, че малко след автомивка Румекс, която е до гробищата, видях човек до кръста в локвата ! Трагедия ! Пак ни "изненада" дъжда като всяка година. Да вземат да си изчистят шахтите най-после, че не се трае
-3
 
 
Точно миналата седмица почистиха шахтите по 6-ти Септември но толкова много листа имаше паднали от дърветата от самата буря и всичко беше върху решетките на шахтите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: