Спец по тютюните поема "Булгартабак"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:10 / 25.11.2008
2605
Нов шеф ще поеме "Булгартабак". Това ще бъде Иван Биларев, който сега е член на Управителния съвет на холдинга. Настоящият директор Ангел Димитров се кани до дни да подаде оставка, а Христо Лачев, срещу когото бяха повдигнати три обвинения за данъчни нарушения, вече е внесъл своята оставка. Предстои Надзорният съвет на холдинга да освободи двамата шефове и да избере новия до седмици.

Биларев е в цигарения бизнес от дълги години. Започва кариерата си в благоевградската фабрика на "Булгартабак". Преди да влезе в управата на компанията, бе шеф на УС на "Никотиана холдинг" - бивш приватизационен фонд, занимаващ се с преработка на тютюни. Като член на УС на холдинга Биларев отговаря именно за тютюните.

Ситуацията със смяната на директорите вероятно ще забави и без това забатачената приватизация на цигарените фабрики. Продажбата на "София-БТ" и "Благоевград-БТ", която се предвиждаше да стане през борсата, е зациклила от месеци. Идеята за борсова сделка не се радва на пълна подкрепа от управляващите. Скандалната продажба на "Цигарена фабрика Пловдив" през лятото и финансовата криза може съвсем да сложат кръст на приватизацията на двата най-големи завода, коментират хора от холдинга. Вече е готова от близо месец документацията за продажба през борсата на тютюнопреработвателното предприятие на холдинга в плевенското с. Ясен. Тя чака одобрение от Надзорния съвет, но рокадите в управата може да я спънат. Увеличението на цените на цигарите догодина и предстоящите избори също ще влошат ситуацията и така трите останали фабрики може да се задържат държавни задълго, ако устоят на конкуренцията на вносители и частници.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (1)

Още по темата (61):
19.11.2008 Цигарената фабрика поднови производството
23.10.2008 Мажоритарят на Цигарена фабрика Пловдив вече притежава 96% от капитала му
01.10.2008 Съкратени тютюноработници ще бъдат наети в “Цигарена фабрика Пловдив”
30.09.2008 Размразяват производството на цигари в Пловдив до началото на ноември?
18.09.2008 Предлагат 36,60 лв. за акция на Пловдив-БТ
25.08.2008 Цигарена шефка остава в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).