Софийска група избра Пловдив за първия си концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:28 / 16.12.2015
1832
Групата Global Society е създадена през 2014 година в София с идеята да твори и представя изцяло авторска музика.Това е нов smooth/acid jazz проект, в основата на който стои Павлин Бъчваров - Пацо, пианист, композитор, автор на музиката и аранжиментите в проекта, известен на музикалната сцена от участията си в проекти с Графа, Мария Илиева, PIF, Kaffe, UNDO.

В групата участват още: Кирил Петров (ударни) и Димитър Сираков (бас китара и контрабас). Павлин Бъчваров използва елементите на класическата музика в колаборация със стиловете Acid jazz, Smooth jazz, силно повлиян от скандинавската джаз музика на 90 -те години на XX век, симфоничната музика, както и съвременната поп и рок музика. 

Global Society са иновативни, искрени и изящни в своя музикален изказ. Оригиналното и специфично звучене на групата се дължи на преплитането на акустичен и дигитален звук. Това е музика със силен емоционален заряд, движен от творческото вдъхновение, талант и фин естетически усет на едни от запомнящите се съвременни музиканти. 

Първият концерт на групата е в Пловдив на 22.12. oт 21,00 часа в Bee Bop Cafe. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).