Социолозите от ПУ тържествено откриха юбилейна научна конференция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 20.11.2015
1236
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
При огромен интерес и препълнена зала днес бе поставено началото на двудневната юбилейна научна конференция "Социоаналитичният обрат: Бурдийо и след него" в зала "Компас" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 

Събитието бе открито от доц. днк Мария Шнитер - ръководител на Катедра "Етнология" във Философско-историческия факултет на ПУ, проф. дфн Огнян Сапарев от Катедра "Социология и науки за човека" и гл. ас. Деян Деянов - основател на Института за критически социални изследвания (ИКСИ). 

Проф. Йоханес Вайс от Университета в Касел, който е Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет, изпрати емоционален поздравителен адрес, с който приветства участниците в конференцията и им пожела успешна работа.

В рамките на двудневния форум водещи учени от Пловдивския, Софийския и Нов български университет, както и докторанти и студенти, обучаващи се в програмата Excellence към Катедрата ще отбележат 85-годишнината от раждането на Пиер Бурдийо. 

Те ще се съсредоточат върху социоанализата му, както и граничните проблеми на социоанализата и психоанализата, психиатрията и етнометодологията.

Конференцията, чиято работа ще продължи днес и утре, е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност "Социология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и 25-годишнината на Института за критически социални изследвания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).