Собственичка на ресторант в центъра на Пловдив с екзотична идея, ако пак ни затворят

Автор: Цвети Тончева
Коментари (18)
09:43 / 13.08.2021
31365
Ресторантьорите от Пловдив и региона ще продължат да блокират кръстовища, докато техните искания не бъдат чути. Това заяви пред журналисти Тони Симидчиева, председател на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив и собственик на хотел, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите й ресторантьорите са най-потърпевши и най-голямата жертва от коронакризата. Те са инвестирали немалко пари в своите обекти. "Смятаме, че може да бъде измислен план, с който да оцелеем. Би могло да се намери някакъв начин. Ситуацията е изключително тежка не само за България, а и за целия свят", каза Симидчиева, която е и собственик на известен ресторант в сърцето на Пловдив.

"Освен това се видя, че и в  най-ваксинираните страни пандемията продължава, така че и това не е решение. В страните, които бяха най-затваряни, нещата отново не стоят така, както ни се иска. Не може градският транспорт, където сме нагъчкани като сардели, да не е спрян, както не може и големите хипермаркети да не са спрени, а ресторантите да не работят. Или за всички, или за никой. Ние сме съгласни, ако ще бъде 1 месец затварянето, то да бъде за всички. Не може един цех, фабрика, където има по 50-100 човека един до друг, да работят, а ресторантите да пречат най-много. То и без това няма кой знае колко клиенти. Смятаме, че когато се прави план, той трябва да бъде съобразен и с нашите настоявания", добави Тони Симидчиева.

Тя поясни, че това не са политически искания, че разчитат на диалог и смятат,че всеки един министър на здравеопазването, който иска да бъде с добър рейтинг, би трябвало да се съобразява с различните искания на гилдиите и да обясни аргументирано защо ресторантите, например не могат да работят, а другите обекти могат.

"Ще продължим да блокираме, защото искаме да покажем, че някой трябва да вземе адекватно решение и да направи адекватен план, за да оцелеем. Това е втора година, в която работим в тежка среда и е трудно и невъзможно да оцелеем", каза още Тони Симидчиева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (18)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).