След важна среща кметът посочи финалния срок за "Модър-Царевец"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:20 / 04.12.2023
7497
До края на годината ще бъдат преместени електрическите кабели и положен чугуненият водопровод в участъка от ул. "София“ до ул. "Перуника“, за да продължи работата по "Модър-Царевец“.Този ангажимент пое Бончо Бончев от консорциум ДЗЗД "Еко Проект – Пловдив“, изпълнител на проекта на ВиК за изграждане на Южния обходен колектор, на работна среща, организирана от кмета Костадин Димитров.

На нея присъстваха и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, кметът на район "Южен“ Атанас Кунчев, управителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов, както и представителите на фирми и институции, които имат отношение към строителството на "Модър-Царевец“ и Южния обходен колектор.

"Умишлено сме се събрали в толкова широк кръг, за да изчистим детайлите, които бавят работата по двата проекта. Молбата ми е да положите всички усилия, за да приключим с този участък в максимално кратък срок, за да не се стига до налагане на санкции“, обърна се към участниците в срещата Костадин Димитров.

След като проблемът с 20-киловолтовите кабели бъде решен, продължава работата по общинския проект "Модър-Царевец“. Управителят на фирмата изпълнител "Драгиев и Ко“ ООД Цанко Драгиев обеща, че строително-монтажните дейности в зоната ще стартират в началото на януари следващата година и ще приключат до края на април, което ще даде възможност да бъде пуснато движението в участъка от бул. "Коматевско шосе“ до бул. "Хаджи Димитър“.

Кметът Костадин Димитров бе категоричен, че облекчаването на трафика в Пловдив трябва да стане колкото може по-скоро и даде за пример съботния ден, когато при асфалтирането на бул. "Дунав“, колоната от автомобили е стигала до с. Труд.

"Съзнавам, че неудобството, което пътните ремонти и разкопаните улици създават на пловдивчани е огромно, затова искам градът да се отпуши възможно най-бързо“, отсече Костадин Димитров.

Участниците в срещата се разбраха да се събират в същия формат на всеки две седмици, за да синхронизират работата по двата проекта и да елиминират веднага появилите се пречки.

Виж коментарите (3)

Още по темата (249):
09.05.2024 Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
09.05.2024 Водачи: Нещо страшно е на "Пещерско шосе" в момента
08.05.2024 "Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пробив взе да ни излиза през носа
08.05.2024 Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни линии
08.05.2024 Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общината не казват откъде ще минават автобусите!
22.04.2024 Завършват ремонт на ключово кръстовище, ама не го пускат за движение
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).