Славчо Атанасов праща второ писмо на Бойко Борисов, държи да си спази джентълменската дума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (55)
13:05 / 05.07.2010
5977
Цинично, безпардонно, арогантно, нелепо и подло е, че на Пловдив се режат договорените с правителството милиони за софийския боклук. Тази поредица от епитети изстреля кметът пред журналисти за ненамерилите за втори път в актуализацията на бюджета обещани за тази година 15 милиона лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Недопустимо е говоренето на пловдивския депутат и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, че, видите ли, било криза, нямало пари и не можело на едни общини да не се дава, а на Пловдив да се дава. Кой друг, освен Пловдив, протегна ръка на София да помогне за боклука?" - подчерта Славчо Атанасов.

Ни вопъл, ни стон не е последвал от страна на премиера след адресираното до него преди седмица писмо по въпроса. Затова още днес кметът му изпраща ново, в което за втори път ще настоява Бойко Борисов като голям силен мъж, че дори и мъжкар, да си изпълнел мъжката дума като се издължи на Пловдив.

На пух и прах кметът разби упреците, че парите не били разчетени по години, а били договорени само като една обща сума, държейки в ръката си министерското решение по проблема с разбивки по години. Единствено 800-те хиляди лева за почистването на Марица са изплатени, припомни той. През 2010 дължимите пари за 15 милиона, а за следващата - 10 700 000 лева.

"Чистенето на Марица е изключително спешно, все повече коритото й заприличва на джунглата на Амазонка. Контрастът е особено ярък като се погледне реката от моста на УХТ, където бе частично поизчистено", отбеляза Атанасов. Той припомни, че ще бъде отрязан ремонтът на бул. "Марица-север", който чакаше дофинансиране с парите от боклука. Ще разпореди фирмата, извършила подмяна на ВиК, да възстанови паважната настилка, което нарочно не се е случило веднага след приключване на дейността й, тъй като се очаквало да започне разширението на булеварда. Засега остава довършването единствено на "Марица-юг".

5,5 милиона трябва да изплати общината за извършени вече дейности от гръцката фирма по реконструкцията на Синдикалния дом. Търсят се резерви ремонтът да продължи, но не е изключено, ако не се намерят, той да бъде замразен.

Славчо Атанасов не се наема да дава оценка за работата на българския премиер, нито да коментира самооценката му от Много добър (5), но смята, че правителството се държи неджентълменски спрямо Пловдив. За пореден път не забрави да акцентира върху усещането си, че има заинтересовани кръгове, чиято цел е хубавите неща в Пловдив да не се случват. Отказа да конкретизира поименно недоброжелателите, но изрази надеждата, че пловдивчани са достатъчно интелигентни и разбират за какво иде реч.

В момента неговите грижи се увеличавали, тъй като се чудел какво ще отговаря на съветниците, които се канели да го питат кога и ще дойдат ли изобщо милионите, срещу които те са гласували за приемането на вмирисаните софийски бали на сметището в Цалапица.

Виж коментарите (55)

Още по темата (152):
28.11.2013 Остри дебати на днешната сесия на ОбС Пловдив
30.11.2012 Бойко: Благодарим на Пловдив, че помогна на София, когато Станишев правеше умишлени проблеми!
28.11.2012 Пловдив получи последните 8.4 млн. лв. от приемането на софийския
боклук
28.11.2012 Днес получаваме последните милиони от софийския боклук
26.11.2012 В сряда получаваме последните 8.4 млн.лв. от софийския боклук
13.11.2012 Пловдив получава и последните 11 милиона лева за софийския боклук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).