Славчо Атанасов: Здравко Димитров да започне да се държи като кмет - предизборната кампания свърши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:15 / 10.02.2020
10597
"Силно съм изненадан от изявлението на г-н Здравко Димитров, че като кмет на район "Западен“, в последните две години от мандата си бил оставен с цитирам: "две стотинки“. Това категорично не отговаря на истината. В посочения период аз бях кмет на Пловдив и никога не съм делил районните кметове по политически принцип и не съм ги оставял с две стотинки, както г-н Димитров твърди". Това каза народният представител Славчо Атанасов. И добави:

"Подчертавам – никога не съм спирал средства към районите, в това число и към район "Западен“, чийто кмет беще Здравко Димитров. И това е видно с просто око от отчетите му, с които той се гордее.

Позволявам си да припомня:

За 2007-2008 е направен текущ ремонт на 25 броя улици, изградени са 20 нови детски площадки. През 2009 г. за първи път от 20 години е направена нова детска градина ОДЗ "Боряна“, бивша ЦДГ "Полет“ в кв. "Прослав“. За първи път са газифицирани две училища, една градина и една ясла. Само за една година Славчо Атанасов е отпуснал като кмет за управлявания от Здравко Димитров район 94 000 лв. за ремонт на осветление, благоустройство и улици. През 2010 ремонтите на 4 детски градини и 3 детски ясли и газифицирането на Математическата гимназия са само малка част от направеното за последните две години от твоя мандат с прословутите две стотинки, за коитотой говори.

През 2011 се изгражда нов парк между Пещерско шосе и ул. "Бряст“, преасфалтира се ул. "Перущица“. Проектирането и строителството на бул. "Свобода“-до УМБАЛ "Св. Георги", промениха района. И това е само част от направеното в района в мандат 2007-2011.Точно в края на мандата си той откри изцяло ремонтираната ЦДГ "Рая“, която носи името на дъщеря му, да му е жива и здрава. Ремонтът там струваше близо два милиона лева.

Е, Зико, има известна разлика между две стотинки и два милиона лева само за един обект в твоя район.

Системата на разпределение на средствата в общината е такава, че без одобрението на големия кмет, не може да бъде насочено финансиране към районните администрации. От описаното в отчетите ясно се вижда, че към район "Западен“ не са прилагани санкции или пестене на средства. Ако говорим и за парите, събирани от гаражни клетки, когато и аз бях районен кмет в "Тракия“, в последната година от мандатите си, д-р Чомаков спря тези средства за районите и с тях преасфалтира алеите в цялата Цар Симеонова градина, които са там и до днес. Това се е случвало и в моя мандат и парите са били разпределени за по-големи обекти.

Казвам тези неща, защото направеното в район "Западен“, видно и от отчетите, не се е случило с двете стотинки, за които се говори. Понеже предизборната кампания свърши отдавна, мисля, че е редно г-н Димитров да остави настрани манталитета на районен кмет и политически активист и да започне да мисли като кмет на целия град. В противен случай изпуска от поглед цялостната картина, което пък е опасно за бъдещето на Пловдив и пловдивчани. Отново ще подчертая, че никога не съм отказвал средства за районните администрации и не съм ги делил по политически принцип, което, надявам се, че с мъжко достойнство той ще потвърди. Силно съм изненадан на тези нелепи изказвания от негова страна.

Мисля, че е редно, г-н Димитров, вече като кмет на Пловдив, да борави точно и безпристрастно с фактите и да се придържа към истината. Така се печели уважението на съгражданите ни".

Виж коментарите (6)

Още по темата (79):
22.10.2020 Без специално звено за компостиращата инсталация в ОП "Градини и
паркове"
22.10.2020 Пак прекроиха бюджета на Пловдив
08.10.2020 Поискаха оставката на кмета на Пловдив!
07.10.2020 31 милиона лева дължат хора и организации на община Пловдив
07.10.2020 Здравко Димитров обясни защо не е поканил ДБ на обсъждане
07.10.2020 Грандиозен скандал в Общинския съвет: ДБ и Зико се обиждат на мишоци
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).