Славчо Атанасов: Отивам си с гордо вдигната глава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
15:05 / 07.11.2011
5719
"Отивам си с гордо вдигната глава", заяви днес вече бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Бившият градоначалник каза това на пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив, която започна веднага след срещата му с Иван Тотев в кметския кабинет. На срещата присъстваше и новият председател на ОбС Пловдив арх. Илко Николов. В прощалното си слово Славчо Атанасов не пропусна отново да отбележи, че се е представил достойно на изминалите вече избори, защото е дошъл на власт с по-малко, а си тръгва с повече гласове на избиратели. 

"Иван Тотев е кмет на всички пловдивчани и аз го призовавам да не дели хората на ляво и дясно. Дано удържи на теснопартийния натиск, който признавам, в повечето случаи не е в интересите на града. Аз смея да твърдя, че успях да издържа в тази насока", допълни още Атанасов.

Той сподели, че по време на мандата си като кмет на Пловдив е идвал един час по-рано на работа, за да може да приема всеки ден поне по 5-ма граждани и призова Тотев, ако иска да продължи тази неговата практика. 

"Силен като кмет си тогава, когато не си загубил връзката с обикновените хора. Ако приемаш само чиновници, то рискуваш да си далеч от многото проблеми на Пловдив, защото служителите понякога, дори с риск да не те ядосат, може да не те информират за всичко", бяха част от думите на Атанасов.

Той предаде папката с 28-те писма до правителството за парите, дължими на Пловдив. По отношение на копието, на което е набучено споразумението с държавата за приемането на софийските бали с боклук, бившият градоначалник беше категоричен, че го оставя  в кметския кабинет и препоръчва на новия кмет да го махне тогава, когато средствата пристигнат.

"Все пак Тотев ще реши какво да го прави", великодушен беше Атанасов и заяви, че ще застава винаги зад всички разумни предложения, внесени от "наследникът" му Тотев в ОбС на града.

"Аз няма да бъда "пещерна" опозиция и новият кмет може винаги да разчита на мен", завърши емоционалното си слово Атанасов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)

Още по темата (174):
29.10.2013 Общинският съвет с двама нови заместник-председатели
24.04.2012 Райна Петрова презентира програмата за управление на района
17.04.2012 Районните кметове представят програмите си за управление до 2015-та
20.02.2012 Софиянка оглави ОП "Европейски политики и сътрудничество"
17.02.2012 Тотев: За 100 дни "сграбчихме" всички възможности за финансиране
14.02.2012 Шефката на "Старинен Пловдив" е подписала оставката си
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).