ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: 10 приоритета за развитието на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 16.10.2015Коментари (3)3267
©
Местни данъци - по-поносими за хората и по-добра среда за бизнеса - това посочи като първостепенна задача в работата си Славчо Атанасов, представяйки на среща с пловдивчани 10 основни приоритета за развитието на Пловдив и продължи: 

Градът може да се развива по-добре и с по-ниски данъци. Така и събираемостта ще се увеличи и ще премахнем "калинките" и "павлинките" от раздутия в този мандат щат на общината. Затова съм категоричен - връщаме ниските данъци и такси от моя мандат. Връщаме и социалните придобивки на пловдивчани.

Насочването на строителството не само към центъра, а и към кварталите - на поредица от срещи досега хора от "Прослав", "Коматево", "Беломорски" и "Остромила" се оплакват с основание, че кварталите са станали "забравени от Бога". Затова- задължително довършваме преасфалтирането на "Коматевско шосе", което започнахме в нашия мандат и 4 години след това общината не си мръдна пръста да продължи.

Задължително възстановяваме и работата на общинското звено за спешно запълване на уличните дупки, което работеше бързо, ефективно и евтино срещу 18 лв. на кв.м. ремонт, а не както е сега по 54 лв. на кв.м.

Пътната инфраструктура -осигуряваме финансиране и старт на изпълнението за чисто нов вход и изход към Пловдив през "Голямоконарско шосе", след като тази година ОбС даде зелена светлина за съвместна работа между община "Марица" и Пловдив по проекта.

Ускоряваме процедурата за удвояването на Асеновградско шосе, която се проточи с години.Довършваме работата по външния транспортен ринг на Пловдив - още 7 км по околовръстното не са затворени - тежките камиони продължават да преминават през града, което амортизира инфраструктурата и пречи на движението сериозно. Намаляваме обхвата на "Синята зона" - приоритетна задача, с оглед на множеството проблеми в центъра и жалби на хората.

Река Марица - следващ приоритет. "Още в моя мандат лансирахме идеята за социализация. Реката няма как да стане плавателна, но задължително трябва да се превърне в красива и любима за пловдивчани зона за отдих, с открити сцени за културни събития, дори и плажове, но на съвсем друго ниво и изпълнение, посочи Атанасов.

Безспорен приоритет за развитието на града - Летище Пловдив - тук трябва да насочим усилията си към спасяване от ликвидация на летището и превръщането му в базисно условие за развитието на Пловдив. Още през пролетта като депутат се заех с темата с питане до премиера какво възнамерява да прави държавата с летището. Абсурдно е това модерно съоръжение да не е официално резервно на столичното. То трябва заработи за развитието на Пловдив. Още повече, че ни очаква Пловдив 2019.

Преразглеждаме проектите за зоокъта и за Втори гребен канал, така че да се изпълнят в полза на природата и закона са сред приоритетите. Правим прецизен анализ и задвижване на Водния и Транпортния проект, за да не се окажат те наистина "бомба със закъснител" за града ни.

Водоснабдяването на Пловдив от каскада "Въча" - изключително важен за пловдивчани проект, който Иван Тотев замрази. Ускорявам работата по него - проектът е в напреднала фаза, така че да реализираме мечтата на пловдивчани да пият чиста балканска вода, заяви Славчо Атанасов.

Стадион " Пловдив" - незабавна реализация на договорката, която постигнахме с Бойко Борисов за 20 млн. лв. от държавата и довършване на съоръжението. Иван Тотев и неговите съветници спряха умишлено тази възможност, отказаха да подкрепят предложението на държавата и поискаха 180 млн.лв., сума, която първо, никога няма да дойде и второ - съмнявам се, как ще бъде харчена.

Възстановяване на жилищната политика на общината, която въведох в моя мандат и възстановяване на програмата "Столипиново" - за тези неща всеки ден хората ме питат.

И не на последно място - качествена и стойностна реализация на проекта "Пловдив - европейска столица на културата". Изтече вече година от победата, с която всички се гордеем. Но, е време да се изтрезнее и да се работи. Да бъдем наистина "ЗАЕДНО". Да спрем с това разделение, на базата на разпределянето на парите за култура, наложено от сегашния кмет. 

Да намерим баланса и върнем силните фестивали на Пловдив, с традиции. Да изградим партньорска мрежа от културни и туристически оператори, както у нас, така и в чужбина. За да не остане Пловдив 2019 капсулирана в рамките на града. 


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
аз нищо социално не видях през неговото управление :) само мизерии и един хотел на пъпа на гребната тихомълком построен без грам обществено обсъждане :) ... няма смисъл да споменаваме други извършени глупости доказващи управленска немощ :)
+4
 
 
Единствения приоритет е ти да не си кмет,а за развитието Тотев да му мисли ти не ставаш не разбра ли.
+2
 
 
А той имаше и приоритет за оправяне на кашата с тролейте, евентуалното финансиране на ремонт на мрежата и машини от ЕС. Какво стана с тази точка?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: