Слагат светофар на опасно кръстовище на Околовръстното

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:43 / 24.07.2023
12957
Жителите на две села и на пловдивския кв. "Прослав“ поискаха помощ от областния управител на област Пловдив Илия Зюмбилев за спешното изграждане на светофар на кръстовището на Околовръстното шосе на разклона за с. Златитрап.

В срещата участваха кметовете на  с. Брестовица Любен Радев, на с. Златитрап Анелия Уланова, зам.-кметът на район "Западен“ Димитър Караилиев, както и общинският съветник от Общинския съвет "Родопи“ Христо Седмаков.

Плановете на Агенция "Пътна инфраструктура“ предвиждат при реконструкцията на този участък на Околовръстното шосе да бъде изграден пътен възел на две нива, като така се гарантира безконфликтното преминаване на опасното кръстовище.

"До тогава ще минат години, а заради натоварения трафик там ежедневно стават катастрофи и е наложително поставянето на светлинна сигнализация“, заяви Анелия Уланова. По думите й двете общини – Пловдив и "Родопи“ проявяват разбиране по проблема, но нито една от тях не отделя средства за изграждане на светофара. По предварителните разчети са необходими общо около 250 000 лв.

"Пресичането на Околовръстното към Златитрап и Брестовица наистина е изключително опасно. Човешкият живот обаче няма материално измерение и не може две толкова големи общини да не могат да отделят средства, за да гарантират безопасността на хората“, коментира областният управител.

Веднага след срещата той разговаря с кмета на  община "Родопи“ Павел Михайлов и с ресорния заместник-кмет на община Пловдив Тодор Чонов.

"И двамата поеха пред мен ангажимент да съдействат, като община "Родопи" ще  направи проекта за своя сметка, а Община Пловдив ще задели от бюджета си средства за негово изграждане“, заяви д-р Илия Зюмбилев.  

Затрудненията в трафика на Околовръстното шосе на Пловдив са от години. Това е пътят, който е на второ място по натовареност в цялата страна. Преди време след подписка и протести на жителите на Марково на кръстовището селото беше изградена безопасна система за контрол на пътя.

Виж коментарите (3)

Още по темата (409):
07.05.2024 Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнервени до краен предел
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).