Скандален спор! Трябва ли автобусите в Пловдив да са разредени по време на епидемия!

Автор: Диана Бикова
Коментари (16)
16:35 / 15.03.2020
21972
Реална опасност от струпване на много хора на едно място се създава с решението на общинския кризисен щаб за преминаване на автобусите в делничен ден на празнично разписание, предупреждават читатели на Plovdiv24.bg.

Заради разреждането на курсовете, в часовете пик по спирките и в самите автобуси ще се съберат много граждани. Читателите ни питат общинският кризисен щаб чии интереси обслужва - на пловдивчани или на превозвачите?

Областният управител Дани Каназирева, която е председател на областния кризисен щаб, каза за Plovdiv24.bg, че превозвачите и общината по своя воля са решили да преминат на празнично разписание. Каназирева не е била уведомена и прилагането на това решение не е било съгласувано с нея. 

Разреждането на автобусите е факт както в община Пловдив, така и в община Куклен. На заседанието на областния кризисен щаб утре Дани Каназирева ще постави въпроса и ще поиска промяна.

Потърсихме коментар от общинския кризисен щаб на Пловдив. Ето какво казаха оттам:

"Непрекъснато следим за обстановката в съответствие със защита живота на гражданите, каквито са и служителите на градския транспорт. Обстановката е извънредна и динамична, решения се взимат всеки ден с оглед ограничаване разпространението на вируса. От националния щаб са наложени ограничения за бизнеса, както и по отношение на образованието, което предполага по-малко хора като пътници. Нашият предварителен анализ показва, че се очаква намален поток от пътници заради ваканцията на учениците и решението на част от бизнеса за работа от вкъщи. Ако има струпване на хора, превозвачите имат готовност да пуснат веднага допълнителни автобуси."

Отново абсолютно неадекватно и некомпетентно поведение от общината. Ще допуснем първо струпване, после ще търсим превозвачите да им се молим да пуснат допълнителни автобуси. А самите превозвачи, след като нямат интерес от това, само можем да предполагаме с каква скорост ще реагират.

Не е ли по-правилно автобусите да са с нормално разписание и по етапно да се разреждат, ако ползването евентуално е намаляло?

Покъртително невежество от страната на Здравко Димитров и щаба му, изцяло в полза на частните превозвачи, заплашващо живота на пловдивчани!

Виж коментарите (16)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).