Скандал! Потвърди се спиране на полети от Летище Пловдив, от общината твърдят, че лъжем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (67)
13:46 / 27.10.2011
16339
Наш читател ни съобщи, че от RyanAir вече са го информирали, че спират полетите за Милано от 22.11.2011. Както Plovdiv24.bg първи и единствен се осмели да информира, полетите от летище Пловдив до Милано се спират, защото по думите на шефа на летището Дойчин Ангелов, от общината не са си платили вноската за фонда за развитие на летището, в който участват. По-късно ще ви запознаем с документи, относно кореспонденцията между общината и летището, тъй като от общината твърдят, че не са информирани навреме, което от летището документално показаха, че не отговаря на истината. Освен загубата на полетите до Милано, Пловдив има опасност да загуби и редовната линия до Франкфурт, която щеше да стартира скоро, както и още една редовна линия до Лондон.

Скандалът стана още по-голям днес, след като от Общината оповестиха като неверни твърденията, че полетите са спрени (включително и нашите публикации). От общината изпратиха официално прессъобщение по този повод, подкрепяйки твърденията си с линк към, частна туристическа агенция. В същото време заваляха сигнали от наши читатели, че от RyanAir вече ги информират за отмяна на полетите и начина по който могат да възстановят средствата си. Освен това в сайта на Ryanair може да видите, че последната дата за резервация на полет до Милано е 19 ноември.

Освен това ви прилагаме и e-mail от RyanAir до наш читател закупил си билет за дата след спрените полети, в който му обясняват как се процедира от тук нататък. Единия вариант е да получи парите си обратно, другия е съдействие за алтернативи полети от близки летища.

Прилагаме e-mail-а до нашия читател, както и официалното прессъобщение от общината.

Betreff: Belangrijke Informatie betreffende uw vlucht
Von: "Ryanair Cancellations"
An: **********@web.de
Datum: 26.10.11 14:01:50
Anlagen: 1. PDF Attachment.pdf


Sehr geehrter Kunde,

Referenznummer RIMTJX

Ryanair bedauert, dass nach operativer Überprüfung die untenstehenden Flüge ab dem 22/11/2011 eingestellt werden müssen. Bitte informieren Sie alle mit Ihnen reisenden Passagiere.

Aufgrund dieser Stornierungen haben Passagiere folgende zwei Optionen:

Option 1
Vollständige Rückerstattung aller gezahlten Beträge. Um eine Rückerstattung zu erhalten, klicken Sie bitte auf untenstehenden Link und geben die nötigen Informationen an. Bitte beachten Sie: Sollte einer Ihrer Flüge bereits vor dem 22/11/2011 abheben und sollten Sie diesen nicht in Anspruch nehmen wollen, können Sie dafür ebenfalls eine Rückerstattung beantragen, indem Sie dies im Formular angeben.


http://schchng.ryanair.com//r.asp?i=********************* (в e-mail-а има линк, който обаче разкрива лични данни)

Option 2

Kostenlose Umbuchung im Anschluss an alternative Ryanairflüge nahgelegener Abflugs- und Ankunftsflughäfen. Kontaktieren Sie bitte die Ryanair Reservierungsabteilung. Klicken Sie bitte auf untenstehenden Link für Details.

Sollte auf diese E-Mail keine Reaktion folgen, erfolgt innerhalb von 21 Werktagen eine automatische Rückerstattung dieser Buchung.


http://www.ryanair.com/de/fragen/telefonnummern


Bitte klicken Sie hier, http://www.ryanair.com/doc/faqs/EU261_DE.pdf um weitere Informationen zu der EU-Verordnung 261/2004 zu erhalten.

http://www.ryanair.com/doc/faqs/eu261-de.pdf

Ryanair bedauert die Unannehmlichkeiten, die durch diese Stornierungen entstehen.
YOUR CONFIRMATION NUMBER IS: RIMTJX
ITINERARY/RECEIPT - All times are local.


PASSENGERS
1. ******* ******* Your flight details are as follows:
GOING OUT
From Plovdiv(PDV) to Milan(Bergamo)(BGY)
Di, 22.11.2011 Flight 4414 Depart PDV at 1055 and arrive BGY at 1200


Прессъобщението от общината, което отразява официална пресконференция, в която сме обвинени в лъжа.

Няма закрити линии на пловдивското летище и всичко това са спекулации, заяви категорично секретарят на Община Пловдив Борислав Инчев. Всеки човек може да направи запитване и към Райън Еър, и към летището, за да разбере, че и в момента, и за ноември например се предлагат полети Пловдив - Милано, мисля два пъти седмичнно, при това на промоционална цена 6 евро, обясни Инчев. За линията до Франкфурт е безумно да се лъже, че се закрива, при положение, че още не е тръгнала. Тя стартира на 3-и ноември, припомни секретарят на общината.

В ОбС има предложение от кмета, внесено в началото на октомври, което гласи да бъде преведена и втората вноска за летището. Това може да се гласува още на първата сесия на новия общински съвет и сумата ще се преведе, от ръководството на летището спекулират, че има проблем, каза Борислав Инчев. Той допълни:

"Община Пловдив никога не е пречила на летището - напротив, първа внесе най-голямата сума за издръжката му и сега е готова с още близо 200 000 лева, защото винаги сме били наясно, че това е важен начин за развиване на бизнеса и туризма в целия район: безумно би било да спъваме това".

"Имам дълбоко съмнение, че линията от Пловдив до Милано Бергамо е доста нерентабилна за летище Пловдив, и ако ръководството, което е наясно и признава слабия интерес, има проблеми и иска да съкрати полетите, нека не ползва общината за изтривалка, заяви секретарят Инчев. Той обясни, че от летището не може да чакат пари единствено от фонда за подпомагане, и после да искат да покриват полети със слаб интерес за 6 евро, за което да обвиняват общината. "Не знам как успяват да предлагат самолетни билети на цена от 6 евро, освен ако това е единственият начин да се запълни аеропланът - не може само общината да плаща празните полети", заяви Инчев. Според него това е управленски проблем и управата на летището не може да развие ресурса на аеропорта.

Защо от 50 близки до летището общини, във фонда за аеропорта участват едва 10, попита секретарят на Община Пловдив.

 


Виж коментарите (67)

Още по темата (471):
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
12.04.2024 Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?
06.04.2024 Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).