ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Автор: Ивет Калчишкова 14:11 / 29.05.2024Коментари (8)11579
"Намирам ситуацията за абсурдна. Не може с такава лека ръка да се съсипва една много добра кариера. Ние миналата година анонимно гласувахме, за да изберем Любомир Ушеров за учител на година", сподели пред репортер на Plovdiv24.bg Кунка Цветкова - представител на "Подкрепа" в училище ОУ "Д-р Петър Берон".

Тя разговоря с журналистите по време на протеста на учители, родители и ученици свързан с неправомерното дисциплинарно уволнение на учител по физическо Ушеров. Те желаят учителят да бъде възстановен на работа. 

Eто какво още каза тя:

"Самият окръжен прокурор заяви пред залата, че няма основание Любомир Ушеров да бъде отстранен от работа до приключването на делото. Въпреки това колегата беше извикан и съзнателно му бе връчена заповедта. С мен никой преди това не е обсъждал въпроса. Гарантирам за това. 

Когато разбрахме за случая, ние бяхме шокирани. По време на общо събрание аз заявих на директора Кичуков, че е голяма грешка да не събере родител и колега и да изясни случая. Преди да прибързва и да го праща на органите. Сигурна съм, че самите родители щяха да възприемат нещата по един естествен и разумен начин. Уверявам ви, че децата имат положително отношение към колегата. Те го приемат като приятел. 

Ние сме родители и хора с опит. Никой от нас нямаше да търпи и най-малко съмнение за подобни обвинения. Изключително неприятна е ситуацията и държа тя да бъде коригираната по разумен начин."

Тя бе категорична, че до момента не е получавала сигнали от ученици за притеснително поведение от страна на учителя. Друг негов бивш колега също бе част от протеста. Той определи преподавателя като изключително диалогичен.

По думите му това е провокация на директора, който се чувства безнаказан. Ушеров потвърди, че на 24 май 2023 е бил награден лично с плакет и грамота от директора на училището за учител на годината.



Още по темата: общо новини по темата: 2
29.05.2024 »
29.05.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Някаква митутска схема пробват, ама тук не е щатите. За 40 години щеше да посегне, ако беше такъв. Учениците усещат тия нека, дори ако е само намек, усмивчица...Фактът, че предишните ученици го защитават означава много.
0
 
 
За мен постъпката на директора е продиктувана от някакъв личностен конфликт. Това за нашите ширини е нормално явление. Особено ако е дърт възпитаник на БКП! Какво казват останалите ученици които са били във физкултурния салон? Имало ли е опипване?
+2
 
 
когато комунистите не си пият сутринта хапчетата, за тях всички стават педофили, подчовеци и незнам-си-какво още. Аз смятам, че директора на училището и той е педофил, айде сега да го уволним и арестуваме, моля!!! И като се докаже, че малката ку**а лъже, 3те родителя да търсят нови учлища за гаменчетата си, ако някъде ги искат след това
0
 
 
Какво изключва учител на годината да не бъде и педофил? Мотивите ви са комични!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: