Силвия: Таксите са високи, аз просто извършвам услуги

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
23:51 / 17.01.2020
4094
Обвинената в измама бивша служителка на НОИ-Пловдив Силвия Маринова беше пусната без никаква мярка за неотклонение от районния съд в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината е, че давността на образуваните досъдебни производства срещу нея е изтекла, което не предполага вземане на каквато и да е мярка.

"Никъде в доказателствата няма данни каква услуга е поискана от т.нар. пострадали и каква услуга съм предоставила аз. Тези хора са нямали право на пенсия, с изключение на една дама, която не е била ощетена с нито един лев и си взема пенсията. Другите – не. Аз съм извършила услуга с проверката на правото им на пенсия и съм обяснила, че нямат право на такава. Услугите струват определени пари - няма закон или нормативен документ, който да казва какви такси вземат хората, извършващи такива услуги“, бяха обясненията на Маринова по случая.

От прокуратурата настояха за налагането на най-тежката мярка "задържане под стража“ и обясниха, че жената е била издирвана в продължение на пет месеца. По данни на обвинението, Маринова е установена близо до Пловдив – а автомобил, заедно с още три лица. Униформени служители са поискали документите на пътуващите в колата, обвиняемата се е опитала да избегне проверката, но е била арестувана и изправена пред съда. Прокурорката добави, че Силвия не е съдействала на разследването, няма лична карта, работа и актуален адрес.

Адвокатът на обвиняемата заяви, че повдигнатото обвинение лежи само на данните на т.нар. пострадали – няма трети лица, които могат да докажат какви са били отношенията между страните. "Пускането на жалби от тяхна страна може да бъде с цел лично отмъщение“, подчерта защитникът. Той добави, че Маринова живее на семейни начала с бившия си съпруг, който страда от редица болести и няма кой друг да се грижи за него.

В крайна сметка съдът пусна Маринова без да взема мярка за неотклонение срещу нея. Съдът счете, че обвиняемата е била с взета мярка за неотклонение "подписка“ на досъдебното производство, чийто срок на продължителност е изтекъл и същата мярка е отменена от прокуратурата. След като е изтекъл този срок, не може да бъде взета нова мярка за неотклонение, тъй като ще бъдат нарушени правата на обвиняемата.

Определението подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).