Силно представяне на учениците от Пловдив в националното състезание по английски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:47 / 29.02.2016
5717
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Патриарх Евтимий":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Пловдив":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Над 4000 хиляди ученици от 6-ти до 12-ти клас от цялата страна участваха в Шестото национално състезание по творческо писане на английски език. 320 от тях са от Пловдивска област, която е на трето място в страната по брой участници след София и Бургаска област.

На 20 февруари 2016 г. четири регионални международни журита подбраха най-добрите 112 писмени работи. 11 ученици от Пловдивска област се класираха за финалния етап на състезанието. 

Те са представители на следните училища: СОУ "Св. Патриарх Евтимий" - 4, ЕГ "Пловдив"-3, ЕГ "Иван Вазов" - 2, Национална търговска гимназия - 1, ОУ "Димитър Талев" - 1.

На 28 февруари национално жури, съставено от изявени специалисти в различни сфери, избра победителите в седемте възрастови категории. 

Йоана Дулова от СОУ "Патриарх Евтимий" е класирана на първо място сред шестокласниците, а Христо Бельов от същото училище е класиран на второ място сред седмокласниците. Вяра Трифонова от ЕГ "Иван Вазов" е класирана на първо място сред учениците от 8 клас.

От общо 182 училища в страната, участвали в конкурса, с най-много класирали се ученици сред тримата победители във всяка възрастова категория е ПМГ "Атанас Радев", Ямбол - трима. 

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. 

Той се провежда в България за шеста поредна година по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС", под патронажа на Министерството на образованието и науката.

През 2016 г. организаторите на състезанието обръщат специално внимание на темата за агресията. Всички участници имат възможност да подкрепят инициативата като попълнят декларация, с която заявяват, че са против агресията във всичките и форми. След края на кампанията организаторите ще обявят броят на включилите се в инициативата ученици.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).