Сигнал: "Общинска охрана" лепи фишове на евтини коли, а скъпите не ги пипат

Автор: Цвети Тончева
Коментари (12)
15:53 / 08.07.2022
16552
Читател сигнализира в Plovdiv24.bg, че в района на мол "Пловдив" екип на Общинска охрана лепи фишове за неправилно паркиране и глоби, но само на евтини коли, а в същото време няколко скъпи автомобила са паркирали под знак "забранено спирането“ на ул. "Владивосток“.

"Когато сигнализирах на екипа на Общинска охрана за това, те се опитаха да ме оборят, като твърдяха, че колите са паркирали в ръкави, но аз настоявах, че не е така и видимо не е. След спор, отборът на Общинска охрана отказа да напише глоби и любезно ми каза "да не се занимавам" , а пасажерът каза на шофьора "Давай, махай го тоя". На снимките, които ви изпращам, се виждат скъпи коли.... клиенти на пицарията.... странно, че правят глоби на някакви коли за по 2000 лева, а на тези за 150 000 лева не можело“,  пише подателят на сигнала.

Plovdiv24.bg се свърза с шефа на Общинска охрана Димитър Палашев, който обеща, че ще провери специално случая от сигнала. Той твърди още, че глобяват абсолютно всеки, който е в нарушение и това може да се докаже със снимков материал.

"Това със сигурност е някой санкциониран гражданин, който се опитва да ни набеди, защото се е озлобил. Но въпреки това аз ще проуча случая. Ежедневно, всяка сутрин провеждам инструктаж на моите служители, на който се обяснява, че трябва да санкционират наред, независимо какви са причините за неправилното паркиране.

За целта закупихме и фотоапарати на служителите, за да заснемат автомобилите, тъй като много често се оспорват нарушенията. Имахме случай, в който собственик на луксозна кола дойде при нас с всякакви доказателства, че неговият автомобил не е нарушил правилата. Но като му показахме снимката, спря да оспорва и си плати“, поясни Палашев.

По думите му, глобените постоянно спорят и се разправят с тях. Палашев не отрече, че е имало случаи, макар и рядко, в които техни служители са допускали избирателно отношение при глобяването на нарушители. Но във всички такива случаи те са било изгонени. Контролираме ги тези неща, разбира се, че може да се допусне и грешка“, добави Димитър Палашев.

Виж коментарите (12)

Още по темата (2376):
01.05.2024 Румънец с нагло изпълнение в Стария град
27.04.2024 Наглеци и некадърници
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).