ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ще успеят ли да открият на 14 декември "Руски" - моста - "Победа" или мисията е невъзможна?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 06.11.2009Коментари (27)8558
Още преди няколко месеца градската управа насрочи за 14 декември официалното откриване на новия широк път "Руски" - удвоеният мост на "Герджика" - "Победа", та чак до "България".

Днес е 6 ноември. До заветната дата - 14 декември, понеделник, остават 37 дни. Plovdiv24.bg провери докъде е стигнала работата по най-важната реконструкция за годината.

"Руски" е много напреднал. Изглежда почти готов, но такъв е видът му отдавна. Почти асфалтирана е и ул. "Янко Сакъзов", дори светофарите на кръстовището вече премигват в жълто. След като нахални коли започнаха да навлизат и паркират по източното платно на разширения булевард, се оказа, че фирмата не може да положи последния пласт асфалт. Сега входът на "Руски" откъм "Шести септември" е препречен със стълб в ролята на бариера. Други препятствия са насложени по двете ленти на западното платно, но по третата колите си влизат и импровизираният паркинг се е изместил там. Цяла седмица е вече така, но асфалт никой още не слага. По тротоарите и разделителната ивица не е започнала и залесителна дейност.

Новият мост няма видими индикации на завършване. "Един работи, десетина го гледат", констатираха пред нашия репортер всекидневните "контрольори". Те всъщност не са контрольори, а заинтересовани какво се случва в града им пловдивчани, които работят наблизо и всеки ден наблюдават как върви мащабната реконструкция. "Сигурно нарочно се бавят. Нали и "Мостстрой" е на Васил Божков и сега навярно си отмъщава, че не му дадоха да прави бул. "България", на който пак той спря ремонта", коментират всезнайковците.

Всъщност пусковият срок на моста, според подписания договор, е 31 декември. Заместник-кметът Петко Атанасов призна, че напъват изпълнителя да приключи предсрочно. Но не е длъжен. По няколкото билборда, рекламиращи амбициозния инфраструктурен проект на общината пък пише 24 декември. Защо тогава градската управа се изхвърли с датата 14 декември?

Дали мостът ще го форсират, не е ясно. Дали и "Победа" ще е готова - също е въпрос на гадаене. В момента там се работи много интензивно. След снега и дъжда преди два-три дни разкопаната до дъно улица прилича на огромно калище. Всякаква техника гази и дълбае по него. Но дори "Сити газ" още не е положила всички тръби. Почти невероятно е да стане до 14 декември, но не се знае...

Дали заявените от общината амбициозни срокове ще бъдат спазени, нека читателите на Plovdiv24.bg преценят сами, като видят в галерията как изглеждат нещата в момента.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тия идиоти изсякоха дърветата и правят най смешния мост - от едната страна с три платна, а от другата с две само и само да разделят парите. На ул Сава Муткуров изсякоха всички дървета. Стана като Бедрок, по лошо от Тракия. Кой ще ги осъди и вкара в затвора.....и кмет и архитект..... некадърници?
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 06.11.2009 г.
0
 
 
то от толкова време е затворено вече , така че дали ще го отворят 15 дена по рано или не , не е кой знае какво , то да е качественно пък тея глупости майната им
0
 
 
Срока ще бъде спазен, 14.12.2010 година хахаха некадърници. Ако не вярвате на мен, повярваите на човека в ляво :DDDD
0
 
 
Ако пък случайно все пак я открият, няма да минавам по нея защото съм инат...
0
 
 
Могат ако искат и да я закрият, все ми е тая, вече свикнах да живея и без тази улица и хич не ми липсва.
0
 
 
И какво значение има, ако булевардът с едно хубаво "заустване" от южната страна на моста се открие не на 14.12.2009, не дори на 24.12.2009, а на 31.12.2009? ВСЕ ЕДНО е една или две седмици по-късно, при това в сезон на отпуски и празници, след като тъпанарите вече нанесоха преки финансови загуби от милиарди левове заради месеците, през които трасето беше затворено. Това "напрежение" и тази "война" с фирмите на Васил Божков са ЦИРКОВИ НОМЕРА. Интересът на гражданите отдавна е загърбен заради престъпни интереси.
0
 
 
Така като гледам - Руски пред Герджика си остава "заустен" (готина чиновническа дума, оправдаваща чиновническо малоумие) в едно платно. Това стана така, защото проекта се забави ужасно много, а след това и отчуждаванията, които все още не са осъществени. Тоест подготовката за мащабния проект на стойност милиони левове никаква я няма, а в същото време се строи. Кой е виновен - според мен това са общинските глупаци Руси Панчев, Тодор Пашов - пряко отговорни за тези дейности, както и кмета Главчо Атанасов, които отговаря за всичко. Тук, точно както и при разширяването на булевард Източен, блеснаха със страшна сила чиновническото малоумие, мързел, липса на инвеститорски контрол и престъпна безотговорност към гражданите на Пловдив. И в двата случая две съществуващи улици се разширяват с ново платно от източната страна. И в двата случая старото платно почти изцяло се запазва в предишните си граници. В интерес на всички граждани и в интерес на инвеститора (Община Пловдив) беше НАЙ-НАПРЕД ДА СЕ НАПРАВЯТ НОВИТЕ ПЛАТНА И МОСТОВЕ, да се вкара движението двупосочно в тях, а ПОСЛЕ ДА СЕ РЕМОНТИРАТ СТАРИТЕ ПЛАТНА. Защо - за да не почувстват по никакъв начин гражданите тези ремонти, без значение дали е Коледа или някакъв тъп кмет е зает да ни побратимява с Диарбекир. А инвеститора (Община Пловдив) да е в по-силна позиция пред изпълнителя Васил Божков и Пловдив да диктува му условията, а не обратното. В интерес на Инвеститора (Община Пловдив) и на всички данъкоплатци Е МАЛОУМНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА НАВРЕМЕ, ЧЕ ДОРИ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ СРОКА, за да имат времеви буфер, за да подготвят проектите за милиони левове перфектно и навреме, че да нямат строителните фирми АРГУМЕНТИ да искат отсрочки и увеличаване на цената. В интерес на Инвеститора (Община Пловдив) и на всички пловдивчани е малоумната общинска администрация, управляваща обществени проекти за стотици милиони, да работи бързо, коректно, компетентно, защото живота извън малоумната община е бърз, жесток и никого не чака да се натутка.
на 06.11.2009 г.
0
 
 
Ще го отворят в петък
0
 
 
ЩЕ ГО ОТВОРАТ НО КОГА? ПРИ СУХО ВРЕМЕ Е АД , ПРИ ДЪЖ Е НЕЩО СТРАШНО ,ПАДНЕ ЛИ СНЯГ?????
0
 
 
Спокойно ще го отворят, само дано да сме живи да минем и ние по него. Трагичното е, че ако живееш в кварталчето около УХТ и си в посока центара, има само един възможен изход.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: