Ще стане ли Спас Гърневски депутат?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 22.02.2017
6029
На 64 г. бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски има всички шансове да влезе в 44-тото Народно събрание. "Току-що разбрах, че ГЕРБ се явява на изборите с №11, каза пред "24 часа" Гърневски. Той е 11-ти в листата на ГЕРБ за Пловдив-град и отсега му предричат сигурно депутатско място.

"Има някакъв символичен знак, че моят номер съвпада с този на политическата сила, от чиято гражданска квота съм издигнат за народен представител",  коментира бившият костовист. Според него обаче не бива да се разчита толкова на преференции, колкото на доверие и работа.

"ГЕРБ ме включи от гражданската квота и аз изобщо не съм питал на кое място са ме сложили", каза Гърневски. На последните местни избори той беше 24-и в листата за общински съветници от ГЕРБ. С преференциален вот "борецът срещу Альоша"  успя да стигне до третото място и сега е острие на ГЕРБ в местния парламент.

Той обясни, че подкрепя партията на Борисов на национално и местно ниво, защото е направила много за Пловдив през последните 5 г. "Не го правя конюнктурно. Застанах зад тази политическа сила на 17 септември 2008 г., след като избраният с гласовете на ГЕРБ  тогавашен кмет Славчо Атанасов и хората му извършиха преврат в местната власт и вкараха в управлението на Пловдив БСП, без тя да е спечелила изборите", каза Гърневски.

Хората около него са абсолютно убедени, че феноменът 11/11 ще го изстреля на депутатската банка. 

"Не зная дали Господ ме е целунал, но аз го обичам, защото вярвам в него", коментира бившият градоначалник. Единствено съжалява, че навремето неговата партия - СДС, не го е допуснала до Народното събрание. "Тогава бях млад и силен. Намирах се в своя политически апогей. Когато обаче публично започнах да критикувам СДС, че се превръща в търговско дружество и ще изчезне до 5 г., бях изключен", припомня Гърневски. Зарича се, че ако влезе в парламента, щял да довърши битката за възстановяване на ограбените имоти на Пловдив.


Виж коментарите (0)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).