Ще спре ли стратегията на Руси Панчев лапачката от паркирането?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:19 / 19.04.2010
15532
Стратегия в три части за организация на синята зона и паркирането в града ще представи от 10 ч. днес в заседателната зала на общината заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев.

Целта е паркирането да се поеме от общинско предприятие и пресметнатите като приходи милиони левове да постъпват директно в бюджета. Твърде недоволни от забавянето на важния документ, който трябваше да се гледа на сесията миналия четвъртък, управляващите на практика предварително бламираха Панчев, избирайки набързо нов борд на директорите на "Общинска охрана", извън който остана досегашният изпълнителен директор Тодор Торлаков, близък до заместник-кмета. За най-вероятния му наследник се сочи новото име в борда - бившият армейски офицер и настоящ шеф на БСП в район "Северен" Петър Копарански, който не скри вижданията си, че дружеството трябва да се концентрира върху охранителната дейност, а не да се занимава с паркиране. 

Преструктурирането на "Общинска охрана" ЕАД в общинско предприятие е крайъгълният камък в стратегията, разработена от назначената от кмета 9-членна комисия от общински специалисти под председателството на Панчев. 

Същевременно служители на дружеството също са притеснени за бъдещето му. Пред Plovdiv24.bg  някои от тях заявиха надеждата си, че превръщането му в общинско предприятие би направило заплатите им по-адекватни. Въпреки твърденията на Торлаков, че получават по над 400 лв., те са недоволни от реалните си доходи. Нашият репортер лично видя фишове за брутна месечна заплата в размер на 320,20 лв., която след удръжките пада на 280 лв.

"Не коментирам решенията на общинските съветници. Надявам се Панчев да представи достатъчно убедителна стратегия", заяви кметът Славчо Атанасов, който в идеите си да спре лапачката от паркирането засега сякаш среща повече подкрепа от страна на опозицията в Общинския съвет. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).