Ще се вдигнат ли тарифите на такситата в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:24 / 12.01.2020
4034
Таксиметровият бранш иска по-високи цени в цялата страна. Предложението е първоначалната такса да стане три пъти по-висока от цената за километър пробег. В момента то е на етап обсъждане в Министерството на транспорта.

В Пловдив аргументите за вдигане на първоначалната такса на такситата са повече от тепетата.

"Гражданските и данъците се вдигнаха. Затова трябва да има промяна в цената на услугата", смята Петър Кушев, шофьор на такси.

"Не мисля, че ще има отлив на клиенти, тъй като който си пътува с такси пак щe ползва, напротив ще се подобри услугата и всички ще бъдат доволни", каза Иван Мачкърски.

Клиентът Димитър Дживизов обаче би се отказал да се качва на такси, ако цената се вдигне толкова много. "Не бих ползвал услугата, когато се увеличат цените. Всеки има право да иска нещо, а вече дали ще им го дадат не се знае", поясни той.

В малки градове като Монтана аргументът на бранша, че високата първоначална такса ще мотивира шофьорите да качват клиенти за кратки курсове – не важи.  Така мислят и на стоянката в Шумен. Първоначално се подсмихват на идеята за по-висока такса.

"Нулева ще бъде първата сума, защото никой няма да се вози. Това може да го измислят в София, Пловдив, Варна, но не и в Шумен. В момента с вдигнатите цени средният курс е 2.00-2.50 лв.", поясни шофьорът Пламен Петров пред Нова тв.

Всяка местна власт ще разглежда решенията на работната група в транспортното министерство. Диалогът с бранша вече е започнал, а една от крайните му цели е и да бъдат ограничени  нерегламентираните превози.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).