Ще ни возят ли чужденци в градския транспорт на Пловдив и проблемни ли са кондукторите?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (14)
08:35 / 03.02.2018
14897
Plovdiv24.bg продължава темата за градския транспорт, добрите новини и проблемите, свързани с него. За кадровия проблем в бранша наш репортер разговаря с един от водещите превозвачи в града под тепетата.

Проблемът е с хората и най-вече с липсата на водачи с нужната категория, коментира ситуацията управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Заради това, че младите хора се насочват главно към международните превози пък, от фирмата са принудени да залагат дори на пенсионери. 

"На ниво бранш ние, превозвачите, поставяме изключително остро въпроса за отваряне пазара на труда - т.е. граждани от други държави да могат да работят при нас", сподели Дошков. По думите му реакция от отговорните институции към момента няма, но превозвачите са оптимисти. "Убеден съм, че още през пролетта ще предприемем решителни дейности", заяви той. 

Що се отнася до множеството оплаквания от кондукторите, то Дошков увери, че всеки един случай се проверява, търсят се обяснения, но.... понякога истината излиза много по-различна от тази, която сигналите се опитват да внушат. 

"Понякога всячески се опитват да изкарат кондуктора крив", коментира управителят на "Хеброс бус" и подчерта, че реално не кондукторът е длъжен да отиде до пътника, а пътникът е този, който е длъжен да се снабди с билет. 

"Най-честите трудови злополуки, които се получават при нас, са точно с кондуктори", разкри Дошков. Това са все ситуации, свързани с падания и натъртвания при резки спирания, докато кондукторът върви из автобуса и не се държи, обслужвайки пътниците. 

Често скандали започват и при ситуации, когато кондукторите нямат достатъчно налични пари да развалят, особено сутрин. "Тези хора все пак не са банка", защити служителите си Дошков. 

Всичко по темата градски транспорт - четете ТУК!


Виж коментарите (14)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).