ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ще има ли истински предизборен дебат в Пловдив?
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:05 / 01.10.2019Коментари (2)8630
© Plovdiv24.bg
Ще има ли истински предизборен дебат между двамата фаворити за кметския пост в Пловдив? Този въпрос си задаваме не само в редакцията на Plovdiv24.bg, но и стотиците ни хиляди читатели от Пловдив.

Към момента двамата кандидати са потвърдили участие в "предизборен дебат" в двете частни национални телевизии. Поставяме словосъчетанието "предизборен дебат" в кавички неслучайно, защото на всички ни е ясно, че там няма как да стане истински и смислен предизборен дебат.

Причините за предопределения провал са няколко. На първо място е фактът, че двете телевизии няма как да осигурят достатъчно ефирно време на кандидатите. Като се има предвид формата на дебата, времето, рекламните блокове и т.н., максимумът, който ще получи всеки от претендентите, е не повече от 5 до 7 минути реално време. Обидно е да се очаква, че който и да е може да убеди пловдивчани защо трябва да гласуват за него, в рамките на това време.

Втората причина е форматът, в който ще се случат дебатите. Телевизиите, по разбираеми причини, търсят зрелище, а не решение на въпроса: Кой да е кмет на Пловдив? Поради тази причина планът към момента е да съберат на едно място четирима от кандидатите за кметове на Пловдив. Според двете телевизии, към момента фаворити са Здравко Димитров, Славчо Атанасов, Николай Радев и Дани Каназирева. Тук и двете телевизии допускат огромни грешки. Последните двама не са никакви фаворити в кметската надпревара и те го знаят.

Нашите уважения към Радев и Каназирева, но прогнозата ни като медия е, че те едва ли ще успеят да акумулират двамата заедно доверие и проценти, които дори да се доближат сборно до резултата на някой от първите двама. Фаворитите за поста кмет на Пловдив са само двама, това са Здравко Димитров и Славчо Атанасов и само политически изключително неграмотен човек може дори да допуска, че друг ще стигне до балотаж. Затова дебат между четиримата е нелеп и безсмислен, по тази логика може да бъде разширен до формат от 8 или 12 кандидати. Смисълът ще е същият, но сеирът ще е по-голям, особено с агитките на площада!

Третата причина е, че подобен дебат не може да достигне до достатъчен на брой пловдивчани. Plovdiv24.bg разполага с реална месечна аудитория от 300 000 човека. Кандидатите са длъжни да дебатират пред пловдивчани и това, което кажат, да достигне до пловдивчани. 

Именно поради тези причини смятаме, че двамата фаворите са длъжни пред пловдивчани да реализират истински дебат пред пловдивска медия. Славчо Атанасов даде вече своето съгласие Plovdiv24.bg да организира дебат между него и кандидатът на ГЕРБ.

"Вече входирах официално предложение в щаба на Здравко Димитров, да посочи ден, място и медия, където да реализираме истински дебат, както е в цял свят. Харесва ми идеята той да е в Plovdiv24.bg, за да достигне до възможно най-голям брой пловдивчани", коментира днес Атанасов пред нашата медия.

Очакваме съгласието и на щаба на Здравко Димитров, за да могат да получат пловдивчани истински предизборен дебат между бъдещия кмет на Пловдив и опонента му!


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И какъв е изобщо смисъла от подобен дебат между Зико и Славчо ? Единствения и разумен избор е за този кандидат, зад който стои централната власт. Пловдивчани не са толкова прости и с къса памет, че да не си спомнят за най-некадърното и станало за посмешище управление на карловското ЗКПЧ, прославило се като подлога на БСП и лично на другаря Гергов. Не ни трябва отово този селски Андрешко от партия "Келепир на всяка цена " сменил куп партии и коалици само и само да се докопа до депутатските кИфтета...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: