Ще блокират ли днес гневните таксиджии Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:10 / 06.04.2016
5038
Пловдивските таксиметрови водачи днес излизат на протест от 14.00 часа на паркинга на зала "Чайка" до стадион "Пловдив". Причината - въвеждането на нов данък за таксиметровите превози, който ще бъде на стойност между 400 и 1 000 лева.

Ето и текста на отвореното писмо от Асоциацията на таксиметровите шофьори в Пловдив, отправено до председателя на Народното събрание, министъра на транспорта и депутатите от Пловдив-град в 43-тото Народно събрание:

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с предстоящото гласуване на второ четене на промените в Закона за местните данъци и такси, касаещи въвеждането на данък за таксиметров превоз на пътници, настояваме за спешна среща с представители на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 43-тото Народно събрание, както и с пловдивските депутати.

В гласувания на първо четене проектозакон има доста неясни постановки, по които държим да получим повече информация и евентуално да ги дискутираме.

Изключително сме притеснени от съкратените срокове, в които се приемат промените в закона, без те да са обсъдени с представители на браншовите организации.

Всички ние държим да работим в рамките на закона и да плащаме дължимите данъци и такси. Но не и да бъдем облагани едновременно с данък за таксиметров превоз, корпоративен данък и ДДС.

В този сектор от икономиката са заети огромен брой българи и приемането "на крак" на толкова съществени промени слагат на карта съдбата на хиляди семейства. Засегнатите от закона само в Пловдив ще бъдат около 30 000 души.

В тази връзка днес от 14 часа Асоциацията на таксиметровите шофьори подготвя митинг-шествие, в която ще се включат представители на всички таксиметрови компании в града.

Очакваме пловдивските народни представители пред зала "Чайка", за да обяснят по какъв начин ще бъде прилаган законът.

Вие сте нашите избраници в управлението на държавата и ние настояваме за Вашето присъствие. Защото ако днес искаме разяснения, то утре ще искаме оставки!


Виж коментарите (3)

Още по темата (100):
26.04.2024 Пловдивчанка: Дадох 20 лева за такси, което е двойно на нормалното
09.03.2024 Посочиха най-сериозния проблем на такситата в Пловдив
08.03.2024 Такситата в Пловдив искат по-високи тарифи
27.02.2024 Таксиметрови шофьори от Пловдив: Често ни глобяват заради липсата на
стоянки
11.12.2023 От днес приемат заявленията за таксиметров превоз на пътници за 2024
година
08.12.2023 Обявиха какъв е броят на легалните таксита в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).