Шофьор на 1-ца тръгва с отворени врати, бременна в 9-ия месец за малко да падне и да се удари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (49)
09:50 / 02.09.2012
15286
За поредния инцидент в масовия градски транспорт на Пловдив пише наша читателка. Вижте писмото, получено на редакционната поща на Plovdiv24.bg, което публикуваме без никаква редакторска намеса. Надяваме се отговорни служители на фирмата-превозвач да се самосезират за случая.

"Здравейте Plovdiv24.bg, Вие сте една от малкото останали медии, отразяващи безпристрастно събитията и мнението на гражданите и се надявам с ваша помощ след време градът ни да е едно по-добро място за живеене. Пиша Ви, за да споделя поредната нелепа случка в нашия град. 

На 27 август 2012г. пътувах с майка ми в автобус по линия 1 и регистрационен номер СА 4305. Дойде време да слизаме, но точно когато майка ми слизаше от автобуса, вратите се затвориха и я притиснаха леко. Предполагам, шофьорът е видял, защото веднага ги отвори и тя слезе без травми. Аз бях точно зад нея и тъкмо да сляза, след като се отвориха вратите напълно, шофьорът подаде газ за да тръгне ... с отворени врати. От това аз залитнах и се блъснах в стъклата отстрани, като за малко да падна от рейса. 

Веднага се развиках и той спря, успях да сляза без да се ударя, но не мога да ви опиша какъв стрес беше това за мен, тъй като съм бременна в 9 месец и едно падане или удар могат да имат сериозни последици. Искам да вметна, че не беше претъпкано с хора и имаше видимост към вратите както за шофьора, така и за кондукторката до него. 

На спирката до Понеделник пазара седнах на един парапет да си поема въздух, рейса не тръгна веднага, но шофьора дори не отвори предната врата за да попита как съм или да се извини. Не знам от кое съм потресена повече - от липсата на професионализъм и внимание в работата или липсата на човешко отношение. Плащайки за една услуга, всеки очаква да получи полагащото му
се. 

До кога гражданите трябва да търпим в градския транспорт да ни третират като куфар с багаж, който трябва да се откара от точка А до точка Б? Гражданите нямаме вина, ако някой не се е събудил още рано сутрин, има проблеми със зрението или закъснява за графика си. Возенето на хора не е просто работа, то изисква професионализъм и поемането на голяма отговорност, което явно не всеки осъзнава.

Въпреки, че имахме късмет и не се стигна до по-сериозен инцидент, се надявам въпросният шофьор да получи наказание, защото за съжаление в България явно важи приказката: "куче се учи с пръчка, а не с кокал".

Виж коментарите (49)

Още по темата (336):
02.05.2024 Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати глави са срам и позор!
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).