Шофьор към пътник: Не си никакъв да ми казваш кога и откъде ще тръгвам!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
10:50 / 05.02.2013
12541
За грубо отношение и нередности по маршрутна линия №8 сигнализира потърпевш наш читател на редакционната поща на Plovdiv24.bg.
 
"Аз съм редовен клиент на осмицата и всеки ден пътувам с нея от с. Рогош до работата си в Пловдив. Линията никога не е спазвала разписанието и маршрута, но на 31 януари вечерта един конкретен шофьор прекрачи границата. 

Ето и случката: Прибирах се от работа и трябваше да хвана последния курс в 20:00 ч. от последна спирка на "Транспортна болница". В 19:55 ч. бях там и чаках маршрутката. Стана 20:00 ч. и понеже се притесних, че за пореден път няма да дойде кола до последна спирка, се отправих към колелото на Коматевския възел, където обикновено си стоят маршрутките. 

И така и беше отново. Като наближих, видях 8-та, която потегли, като уточнявам обаче, че това не е първа спирка. Притеснен, че няма с какво да се прибера, звъннах на един от шофьорите по линията, на който му имах номера. Помолих го да звънне на въпросния шофьор и да му каже да се върне на спирката на Транспортна болница, че има хора там и няма с какво да се приберат по домовете си.

Минути след това маршрутката се зададе към мен с много висока скорост. Рязко спря и аз се качих. Попитах шофьора, защо не дойде по маршрута до последна спирка, след като знае, че е последен курс и няма как да се приберат след това оставените хора. Той обаче отново рязко спря, обърна се към мен и започна да крещи много силно, да ме обижда и да ме псува, след което ми зададе въпроса: 

"Ще млъкнеш и ще се направиш, че нищо не знаеш за това, или искаш да слезеш веднага? Ти не си никакъв да ми казваш кога и откъде ще тръгвам, затова ще правя каквото си искам!"

Понеже нямах с какво да се прибера, аз си замълчах и въпреки това шофьорът продължи да псува и да ругае, че заради обаждането ми до неговия колега да се върне много съм щял да се изпатя! След 2 спирки се качиха и други хора, шофьорът тогава спря да говори, но продължи да бъде много нервен и да се държи лошо с пътуващите. 

Моля ви да потърсите решение от ЕТ "Грация - Ваня Симеонова" и ако може да се реши този въпрос с некоректните маршрутки", завършва писмото на нашият читател.

От фирмата поеха ангажимент пред наш репортер, че ще направят проверка по случая и ако действително шофьорът на 8-та се е държал по този непристоен начин, ще си понесе последствията от действията си и ще бъде санкциониран.

Виж коментарите (39)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).