Шепа професионални протестиращи унижават Пловдив пред Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
14:08 / 06.12.2012
8642
7-8 представители на така наречената Гражданска инициатива "Да спасим Бунарджика от незаконното строителство" връчиха на всички присъстващи на днешната сесия на ОбС Пловдив проект на открито писмо до председателя на ЕК Жозе Барозу, с което ще го информират, че Пловдив не е достоен да бъде културна столица на Европа. Те заявиха още, че са сигнализирали и Омбудсмана на Република България.

Кметът Тотев коментира, че всеки може да пише каквото си иска. Със съжаление обаче констатира, че случващото се не е от полза за кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата 2019, защото не е добре, когато дори малка част от самите пловдивчани са разединени и против тази кандидатура. 

До днес се прокрадваха някакви съмнения, че професионалните протестиращи, които си служат с всички позволени и непозволени, морални и неморални методи, са водени от идеята, че преследват своята кауза от някакви екологични и идеалистични убеждения. И последните съмнения паднаха днес и може би, ще се окажат верни съмненията на страдащите от действията на протестиращите, че зад групата протестиращи седи софийски бизнес холдинг, който има съвсем други интереси. Защото едно е да преследваш определени интереси чрез протести, но много подходяща добавена стойност е да опетниш репутацията на цял Пловдив пред Европа, именно когато се бори със София за Европейска столица на културата. Ако действително целите на протестиращите бяха тези, които заявяват, има достатъчно други методи и опции пред тях, а не да очернят името на Пловдив. Останаха ли все още съмнения, че целите на протестиращите са користни? Те така и не пожелаха да отговорят на въпроса: Кой седи зад професионалните им протестиОтказаха да отидат да се запознаят с документацията за строежа на Бунарджика, защото тяхната цел може би не е да търсят истина, а да протестират и всяват смут на всяка цена.

Идват избори, Пловдив е кандидат за културна столица, споменатите бизнес интереси - тези 3 "заека" явно се опитват да отстрелят около половин дузина протестиращи.


Виж коментарите (21)

Още по темата (11):
11.02.2013 Кметът убеждава инвеститора да не се отказва от строежа на Бунарджика
08.02.2013 Спират строежа на Бунарджика
13.11.2012 Проучване показва актуалните нагласи и от какво са недоволни пловдивчани
09.11.2012 Професионални "протестиращи" се гаврят с паметта на починал журналист
08.11.2012 Инвеститорът в клуб "Бунарджика" кани протестиращите на среща, те отказват
02.11.2012 Стои ли някой зад протестите срещу "Голям Бунарджик"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).