Шефът на Втора градска: Жената е била агресивна, крещяла "Вие сте некадърни"!

Автор: Васил Динев
Коментари (38)
13:10 / 23.02.2016
14002
Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с шефа на бившата Втора градска болница в Пловдив доц. Петко Недев, от когото научихме и другата гледна точка относно инцидента от петък. Ето какво разказа той:

"Дамата е довела мъжа си според нея с припадъци, но това е силно казано. Тук по-скоро говорим за прилошаване, падане на кръвно, при което пациентът обикновено има нужда да седне. 

При него това състояние се е повторило няколко пъти през деня. Пристигат при нас, но всички легла в амбулаторията са заети. Жената твърди, че е чакала час и половина, за което аз й се извиних, но просто не е имало свободно легло. 

От нейна гледна точка съпругът й щял да умре и не бил получил адекватна медицинска помощ. Колежката, която е била дежурна, е излизала на няколко пъти в коридора, за да види дали някой от хората отвън наистина не се е нуждаел от спешна помощ. 

Веднага след освобождаването на легло те са влезли вътре - при това без количка и без мъжът да е губил съзнание. 

Жената обаче е влязла доста агресивно с думите - "Вие сте некадърни, не можете да оказвате помощ, ще стоя да ви наблюдвам". 

Младите колеги са й казали да напусне, защото с тези обиди и нервно поведение е пречела на работата им. Тя обаче останала вътре и си е позволила да ги заплашва с медии. 

Тогава те са били принудени чрез 112 да извикат полиция. Днес разговарях с нея и тя ми разказва съвсем друга версия - как едва ли не във въпросната нощ била много спокойна. Продължаваше да твърди, че не им е оказана адекватна медицинска помощ.

На това аз решително възразявам. Всеки гражданин има право на мнение, но от медицинска гледна точка нейните претенции са клевета срещу болницата. 

Трябва от всички страни да гледаме нещата. Състоянието на мъжа просто не е било критично и далеч не е такова, каквото тя го описва".

Виж коментарите (38)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).